0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

STEFAN HAJDIN ZA HOTSPORT: ‘Partizan je kvalitetna ekipa, ali igra se samo jedna utakmica! Nikad se ne zna, verujemo u pozitivan ishod’

Objavljeno: 10.03.21 u 16:47

‘Od malena navijam za Zvezdu! Nakon Kupa, igramo protiv crveno-belih i imam želju da se dokažem.’

Bliži se završnica Kupa Srbije. Ostalo je osam najboljih ekipa, a ljubitelji domaćeg fudbala imaju priliku da uživaju u zanimljivim utakmicama. U četvrtak od 17:05, Partizan će na svom stadionu ugostiti Voždovac.

Nema sumnje da izabranici Jovana Damjanovića poseduju kvalitet, ali su povrede učinele svoje. ‘Zmajevi’ se nadaju pozitivnom rezultatu i čekaju svoju šansu protiv crno-belih koji igraju sjajno u prethodnom periodu.  Nakon duela sa Partizanom, Voždovac očekuje susret sa aktuelnim šampionom Srbije Crvenom zvezdom. Crveno-beli igraju na vrhunskom nivou od starta sezone.

O aktuelnim dešavanjima i novim izazovima, za HotSport je govorio levi bek Stefan Hajdin. Nakon nove epizode u Crvenoj zvezdi, Hajdin se vratio u redove ‘Zmajeva’. Momak koji je pružao sjajne partije u dresu Spartaka iz Subotice, svestan je problema, ali veruju u svoju ekipu.

FOTO: FK Voždovac

Kako gledaš na utakmicu protiv Metalca? Nakon ubedljive pobede u jesenjem delu sezone, doživeli ste poraz u Gornjem Milanovcu.

SH: Naglasio bih odmah da glavni problem vidim u povredama. Veliki broj povreda ima značajan uticaj na našu igru. U timu imamo dosta mladih igrača, kvalitetnih, ali bez iskustva. Prisutan je nedostatak dobrih rezultata. Konkretno, protiv Metalca smo primili golove nakon dve duge lopte. Domaćin je uputio dva udarca i postigao pogotke. Pad koncentracije je česta pojava i uvek nam nedostaje taj jedan korak. Nakon crvenog kartona, nismo mogli sa igračem manje do željenog rezultata. Promena podloge je neugodna. Treniraš i odigraš utakmicu na veštačkoj, pa za četiri dana na prirodnoj podlozi, a onda opet sledi veštačka…

FOTO: FK Voždovac

Sledeći izazov za Voždovac je meč sa Partizanom. Crno-beli igraju sjajno u prethodnom vremenskom periodu. Kakva su tvoja očekivanja pred četvrtfinale Kupa Srbije?

SH: Partizan je kvalitetna ekipa, nema sumnje. Igraju na visokom nivou i beleže dobre rezultate. Mi smo svesni naših lošijih rezultata, ali igra se na jednu dobijenu utakmicu. Može svašta da se dogodi. Ako bude nerešeno, izvode se jedanaesterci. Mi verujemo i nadamo se pozitivnom rezultatu. Jednostavno ne mogu da ne istaknem povređene igrače, jer nam to zaista stvara velike probleme. Iz nedelje u nedelju na nekog ne možemo da računamo. Taj podatak svakako ide u korist Partizanu. Oni imaju ‘dužu’ klupu, rotaciju… Smatram da će Partizan igrati u najkvalitetnijem sastavu jer žele titulu u Kupu. U prvenstvu, Zvezda ima prednost i Partizan će sigurno pokušati da osvoji Kup. Moramo da radimo bolje i verujemo u pozitivan ishod.

Nakon duela sa Partizanom, očekuje vas susret sa aktuelnim šampionom Srbije. Već 15. marta, Crvena zvezda stiže na ‘Krov’. Da li se raduješ utakmici sa nekadašnjim klubom?

SH: Crvena zvezda je klub koji volim, klub za koji navijam od malena. Uvek se radujem i jedva čekam meč sa crveno-belima. Prethodne sezone sam bio na pozajmici i nisam mogao da nastupam protiv njih. Sada sam spreman i mislim da svaki igrač ima imperativ da se dokaže protiv bivšeg kluba. Nisam dobio šansu u Zvezdi, očekivao sam je, nadao sam se barem minutima u domaćem šampionatu. Preuzimam odgovornost za to, možda nisam dovoljno radio. Trudim se i dajem maksimum. U budućnosti ću se potruditi da još više radim na sebi. Što se samog meča tiče, u goste nam dolazi Crvena zvezda. Evropski klub, veoma kvalitetna ekipa. Oni su dva meča bili bolji od jednog Milana. Na nama ostaje da se nadamo pozitivnom ishodu. Verujem da će se neko od povređenih saigrača oporaviti do tog duela i da ćemo u boljem raspoloženju ugostiti Zvezduzaključio je Stefan Hajdin u razgovoru za HotSport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter