0
Evrokup

FOTO: Screenshot/EuroCup

RAZOČARAVAJUĆA POSLEDNJA ČETVRTINA PARTIZANA: Imali su rezultat koji ih je vodio dalje, ali su ga ispustili!

Objavljeno: 10.03.21 u 22:21

Košarkaši Partizana su poraženi u okviru poslednjeg kola Evrokupa od Metropolitana.

Crno-beli nisu imali snage za pobedu. Metropolitano ih je u Sloveniji savladao rezultatom 70:75. Presudila je definitivno poslednja četvrtina koju su gosti dobili rezultatom 11:19. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Entoni Braun sa 18 poena. Kod Partizana Rašon Tomas je ubacio 20 poena.

Novi trener Partizana Aleksandar Matović, počeo je utakmicu zanimljivom petorkom. Startovali su Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Nikola Janković, Lazar Stefanović i Ognjen Jaramaz. U prvoj četvrtini, smenjivala su se vođstva. Crno-beli su igrali vrlo dobro, ali ih je mučio šut za 3 poena. Partizan je u jednom trenutku dvojkom Trifunovića, poveo 13:11, a onda su usledila gotovo 2 minuta bez poena. Rašon Tomas je poenima za 2 uz jednu bitnu trojku Perkinsa odveo crno-bele na prvu pauzu sa prednošću (21:19).

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Drugi period startovao je dosta tvrđe. Ono što i dalje muči naš klub je šut za 3 poena, ali i izgubljene lopte, što nije slučaj kod gostiju iz Francuske. Na oko 6 minuta do poluvremena, rezultat je bio 24:24, što znači da je Partizan do tada ubacio samo 3 poena. Metropolitano koristi crne minute domaćina i dolazi do maksimalne prednosti od 33:26. Tomas je definitivno taj koji održava najtrofejniji srpski klub u životu. Nakon njegove dve dvojke i uz jednu trojku Jaramaza, sada Partizan pravi seriju 9-0 i vodi 35:33 minut pred kraj četvrtine. Ipak nije sve savršeno, pa tako nakon Novicine izgubljene lopte, Perkins pravi nesportski faul i poklanja protivniku poene. Na poluvremenu semafor pokazuje 35:35.

FOTO: Screenshot/EuroCup

Treću četvrtinu crno-beli počinju ponovo poenima Rašona Tomasa. Na drugoj strani dobro igra Entoni Braun, bivši igrač Partizana. Ekipe se kroz ceo period smenjuju u vođstvu i niko ne uspeva da napravi osetniju prednost. Janković i Perkins dvojkama dovode svoj klub do 57:53. Francuzima Gudvin donosi 2+1 i nakon polovičnog učinka Trifunovića i Perkinsa sa penala, rezultat na kraju treće deonice je 59:56.

Na startu poslednjeg kvartala, Partizan dodaje gas i uz seriju 6-0 dolazi do 65:56. Jaramaz i Perkins su ubacili trojke. Posle tajmauta Metropolitana, gosti uzvraćaju trojkom Brauna. Navijači sigurno ne gledaju ovaj meč opušteno jer se sve vrti oko te razlike koja crno-bele vodi dalje. Obe ekipe su svesne značaja utakmice i gledamo dosta grešaka. Partizan ponovo ima crne minute i za 5 minuta postiže samo jedan poen. Zaista neverovatno. Do kraja susreta je 3 minuta, rezultat je 66:65, Matović je zatražio tajmaut. Mali predah ništa bitno nije promenio. Pejdž promašuje trojku, Entoni i Brendon Braun nastavljaju da pogađaju. Novi tajmaut domaćih na 2 minuta do kraja (68:70). Očajno je Partizan odigrao kompletnu poslednju četvrtinu, nije pomogao ni treći tajmaut i na kraju je rezultat 70:75.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter