0
Evrokup

FOTO: Screenshot/EuroCup

POLUVREME: Rašon Tomas je glavna karika Partizana, ali ako ostane ovaj rezultat crno-beli ispadaju! (TVITOVI)

Objavljeno: 10.03.21 u 21:18

Košarkaši Partizana u okviru Evrokupa igraju odlučujuću utakmicu sa Metropolitanom za plasman u TOP 8 fazu.

Novi trener Partizana Aleksandar Matović, počeo je utakmicu zanimljivom petorkom. Startovali su Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Nikola Janković, Lazar Stefanović i Ognjen Jaramaz. U prvoj četvrtini, smenjivala su se vođstva. Crno-beli su igrali vrlo dobro, ali ih je mučio šut za 3 poena. Partizan je u jednom trenutku dvojkom Trifunovića, poveo 13:11, a onda su usledila gotovo 2 minuta bez poena. Rašon Tomas je poenima za 2 uz jednu bitnu trojku Perkinsa odveo crno-bele na prvu pauzu sa prednošću (21:19).

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Drugi period počeo je dosta tvrđe. Ono što i dalje muči naš klub je šut za 3 poena, ali i izgubljene lopte, što nije slučaj kod gostiju iz Francuske. Na oko 6 minuta do poluvremena, rezultat je bio 24:24, što znači da je Partizan do tada ubacio samo 3 poena. Metropolitano koristi crne minute domaćina i dolazi do maksimalne prednosti od 33:26. Tomas je definitivno taj koji održava najtrofejniji srpski klub u životu. Nakon njegove dve dvojke i uz jednu trojku Jaramaza, sada Partizan pravi seriju 9-0 i vodi 35:33 minut pred kraj četvrtine. Ipak nije sve savršeno, pa tako nakon Novicine izgubljene lopte, Perkins pravi nesportski faul i poklanja protivniku poene. Na poluvremenu semafor pokazuje 35:35.

KK Partizan: Tomas 15 poena, Pejdž i Janković po 5, Jaramaz i Perkins po 3, Trifunović i Dangubić po 2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter