1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEGENEK NEPRELAZNI OSLONAC ZVEZDE: Defanzivac crveno-belih neprobojan bedem za rivale!

Objavljeno: 10.03.21 u 13:20

Crvena zvezda je zabeležila još jednu pobedu u domaćem šampionatu savladavši Čukarički na svom stadionu rezultatom 2:0, a jedan od fudbalera crveno-belih koji se posebno istakao po statističkim parametrima je Miloš Degenek.

Prema statističkoj platformi InStat stameni defanzivac, rođen u Kninu, je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu i neprobojan bedem u odbrambenoj liniji Zvezde. Da je Degenek bio nepremostiva prepreka napadačima Čukaričkog svedoči podatak da je imao čak 16 oduzetih lopti, odnosno zaustavljenih napada protivničkih fudbalera, kao i 78 posto dobijenih duela protiv gostujućeg tima sa Banovog brda.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Pet puta je neverovatno pročitao igru i presekao dodavanje protivnika, uz to je osvojio četiri od šest vazdušnih duela protiv visokih napadača gostiju, a imao je 12 od 14 dobijenih duela na Zvezdinoj polovini terena, što iznosi čak 86 posto.

Uz to Degenek je u crveno-belom dresu na ovoj utakmici imao 91 od 95 uspešnih dodavanja, što je sjajnih 96 posto. Od toga čak 70 pasova koji su bili namenjeni veznim fudbalerima i napadačima crveno-belih, koji su upravo posle tih dodavanja stvarali šanse pred golom Čukaričkog.

Da je šef stručnog štaba Dejan Stanković doveo igru svoje ekipe gotovo do savršenstva svedoči podatak, pored toga da crveno-beli nisu primili gol na ovom meču, da je ceo tim imao čak 87 posto tačnih dodavanja i 60 posto dobijenih duela protiv gostujuće ekipe.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter