0
Evropske lige

FOTO Youtube screenshot

ATLETIKO OTIŠAO NA +6: Preokret ‘Jorgandžija’ i sve bliže titula! (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.21 u 21:50

 

U zaostaloj utakmici 18. kola španske Primere, Atletiko Madrid je pobedio Atletik Bilbao posle preokreta, rezultatom 2:1 (1:1)

Ovom pobedom ‘jorgandžije’ su opet otišle na +6 naspram Barselone i +8 naspram gradskog rivala Reala.

Težak period za Atletiko u poslednje vreme, u poslednjih pet utakmica imali su samo jednu pobedu, i bili su na pragu da unište sve što su gradili cele sezone. Međutim ekipa Simeonea je pokazala da ima karakter i nakon preokreta uspela je da savlada Bilbao.

Poveli su gosti golom Ikera Munaina koji je odlično reagovao u 21. minutu i iskoristio asistenciju Vilijamsa. Bio je to i jedini šut u okvir gola gostiju iz Baskije.

Atletiko je zatim preuzeo inicijativu i do izjednačenja je stigao u pravom trenutku. Igrao se drugi minut sudijske nadoknade u prvom poluvremenu kada je Toma Lemar probio po levoj strani, a Markos Ljorente glavom pogodio mrežu.

Junak ‘jorgandžija’ bio je Luis Suarez koji je prov izborio penal, a zatim i pogodio za vođstvo Atletika. Bio je to 162. pogodak Luisa Suareza u Primeri, pa se Urugvajac izjednačio na 16. mestu najboljih strelaca španskog prvenstva sa Etoom.

Ovakvi mečevi nekad znaju i da odluče šampiona, tako da je Atletiko odradio veliki posao.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter