0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

VOŽDOVAC I PARTIZAN U BORBI ZA POLUFINALE KUPA: Zmajevi se nadaju iznenađenju protiv favorizovanog rivala

Objavljeno: 09.03.21 u 16:20

Fudbaleri Voždovca u četvrtak igraju meč četvrtine finala Kupa Srbije a protivnik je ekipa Partizana, rekorder po broju osvojenih trofeja u ovom takmičenju.

Zmajevi su do prilike da se bore za plasman u polufinale došli pobedama nad timom Grafičara na startu, a potom i nad Javorom u Ivanjici. Oba meča su u regulranom delu završena nerešeno, te su Voždovčani posle boljeg izvođenja penala i maestralnih intervencija Miloša Krunića dolazili do pobede i prolaza u narednu fazu.

Ekipa Partizana u šesnaestini finala bila je bolja od Bačke sa 2:0, dok su u četvrtfinalu savladali Metalac minimalnim rezultatom 1:0.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Šef struke Voždovca Jovan Damjanović ima samo reči hvale za protivnički tim, ali veruje u mogućnosti svoje ekipe.

– Očekuje nas najozbiljniji Partizan u poslednjih nekoliko godina! Jasna organizacija, bez lopte izuzetno stabilni, kompaktni, a o tome govore i njihovi rezultati i broj primljenih golova. Takođe, intenzitet i energija sa kojom igraju je na izuzetnom nivou. Vidi se šta žele sa loptom, posebno brz protok i igra u napred sa pravoremenim dolascima u poslednju trećinu terena izuzetno sposobnih i individualno kvalitetnih igrača. Mi smo došli među osam najboljih, sportski je da se nadamo! Očekuje nas teška utakmica, posebno jer mi stvaramo novi tim trenutno u odnosu na prvi deo sezone. Predhodna utakmica sa Partizanom u prvenstvu bila je jako kvalitetna, bez obzira na rezultat videli smo da možemo da se nametnemo i kontrolišemo dešavanja u određenoj meri, rekao je gospodin Damjanović i osvrnuo se detaljnije na formu svog tima.

– Raduje me u poslednje dve utakmice igra mladog Stoisavljevića i još nekolicine mladih momaka. On je propustio dobar deo priprema zbog povrede, postigao je šesti gol u seniorskom fudbalu u prosloj utakmici, kolo pre uneo preokret. Ima 17 godina i polako ima sve veći uticaj na igru. Mnogo je rada pred njim, kao i pred ostalim mladim igračima koji vredno rade, imaće priliku da se pokažu u četvrtak na stadionu Partizana, zaključio je Damjanović.

Bek Zmajeva Stefan Hajdin istakao je da ekipa jedva čeka duel sa sedmostrukim osvajačem Kupa Srbije.

– Prolazak u polufinale izbrisao bi sve loše rezultate i dao bi nam vetar u leđa za sve naredne izazove koji nas očekuju. Imamo veliki broj povređenih igrača, ali to ne sme biti opravdanje. Motivacija je uvek maksimalna kada se igra protiv Partizana ili Crvene zvezde! Doći do četvrtfinala je veliki uspeh, ali se izuzetno radujemo utakmici sa crno-belima i priželjkujemo pozitivan rezultat, zaključio je Hajdin.

Utakmica četvrtine finala Kupa između dva beogradska tima na programu je u četvrtak s početkom u 17.05 časova.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter