3
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

TZV. KOSOVO ZA NJIH NE POSTOJI: Nema zastave, nema himne, Španci doneli posebna pravila i pokazali koliko poštuju Srbiju!

Objavljeno: 09.03.21 u 18:59

Utakmica ove dve selekcije na programu je 31. marta u Sevilji.

Fudbalska reprezentacija Španije će u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine dočekati selekciju tzv. Kosova pod specijalnim uslovima.

Pošto ova zemlja ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost, za ovu utakmicu su spremili posebna pravila koja će gost morati da ispoštuju. Tako ‘Marka’ navodi da je Ministarstvo inostranih poslova Španije odredilo da tzv. Kosovo ne sme da ima tretman suverene države na ovom meču.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Takođe, u prenosu neće smeti da govore da Španija igra protiv Kosova, nego protiv ekipe s teritorije Kosova, simboli ove selekcije neće smeti da se prikažu uz španska, među kojima je zastava, a himna neće biti navedena kao nacionalna, već kao muzika koja predstavlja teritoriju.

Inače, reprezentacija tzv. Kosova nalazi u grupi B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zajedno sa Španijom, Švedskom, Grčkom i Gruzijom, a do sada su ih od rivala samo Šveđani priznali.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

3 Komentara

  1. Združenu agresiju na SR Jugoslaviju izvršile su sledeće države, članice NATO: Belgija, Holandija, Danska, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Italija, ŠPANIJA, Turska, Kanada, Velika Britanija, Norveška, Poljska, Portugal i Sjedinjene Američke Države.
    E toliko nas poštuju! Puca njima za nas realno, nego imaju svoj problem sa Katalonijom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter