0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

NEMAČKA OSTAJE BEZ SELEKTORA: Navijači Liverpula u strahu!

Objavljeno: 09.03.21 u 11:50

Nakon 17 godina, Lev napušta reprezentaciju!

Fudbalski savez Nemačke, u utorak je potvrdio da će Joakim Lev napustiti funkciju selektora Nemačke nakon Evropskog prvenstva.

Predsednik saveza Fric Keler, u saopštenju je istakao da je Lev zatražio raskid saradnje. Savez je želeo da mu izađe u susret.

Joakim je na klupi reprezentacije Nemačke još od 2004. godine. Dve godine je bio pomoćnik Jirgena Klinsmana, a zatim je preuzeo selektorsku poziciju.

Za vreme koje je proveo na klupi nacionalnog tima, Nemačka je ostvarila sjajne rezultate.

PROČITAJTE JOŠ: BERLUSKONI PRAVI STRAŠAN TIM: Čuveni fudbaler stiže kod Balotelija i Boatenga!

2008. na EP-u, Nemci su osvojili srebro. Dve godine kasnije, bili su treći na Svetskom prvenstvu. Na SP 2014. godine, izabranici Joakima Leva su demonstrirali silu i došli do titule svetskog šampiona.

2012. i 2016. godine, bili su 3. na Evropskim prvenstvima 2017. godine, Nemačka je osvojila i FIFA Kup konfederacija. Jedini loš rezultat, ostvaren je na prethodnom SP u Rusiji.

Nema sumnje da će Lev ostati upamćen kao jedan od najuspešnijih selektora u istoriji Nemačke.

Prvi kandidat za naslednika, jeste aktuelni trener Liverpula. Jirgen Klop je odavno istakao želju da u toku karijere sedne na klupu reprezntacije Nemačke. Aktuelni šampion Engleske beleži loše rezultate u domaćem šampionatu, a navijači su sada u strahu zbog potencijalnog odlaska trofejnog trenera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter