0
Evropske lige

FOTO: Youtube screenshot

LIGA ŠAMPIONA: Ludnica u Torinu, Porto nakon produžetaka u četvrtfinalu, Haland blistao i odveo Dortmund dalje! (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.21 u 23:44

Neverovatni mečevi u osmini finala Lige šampiona odigrani su večeras, a dalje su prošli Borusija iz Dortmunda i Porto. 

U najmanju ruku uzbudljivu utakmicu gledali smo večeras u Torinu između Juventusa i Porta. Nakon 2:1 u korist Porta iz prve utakmice, ‘zebre’ su imale težak posao. Ludnica je viđena na stadionu Juventusa – penal, crveni karton, preokret, produžeci, i na kraju prolaz dalje neverovatne ekipe Porta sa igračem manje. Odlično su gosti počeli utakmicu i bili opasniji protivnik u prvom poluvremenu. Napadali su uglavnom posle kontra napada a jedan od tih napada urodio je plodom jer je u kaznenom prostoru oboren jedan fudbaler Porta a gol sa bele tačke postigao je Serhio Oliveira.

Drugo poluvreme ekipa Juventusa je krenula na sve ili ništa. Prvo je rezultat poravnao Frederiko Kijeza. On je u 49 minutu, nakon odličnog poteza Kristijana Ronalda koji mu je odložio loptu, pogodio gornji desni ugao i postigao sjajan pogodak. Nedugo zatim crveni karton dobija Mehdi Taremi, koji je samo dva minuta pre toga dobio prvi žuti karton. To je ekipi Juventusa dalo vetar u leđa i već posle 10 minuta još jedan gol postiže Kijeza, ovog puta glavom, na asistenciju fantastičnog Kuardada.

Zatim su usledili produžeci i ludnica, prvo ekipa Porta poravnava rezultat na 2:2 golom opet odličnog Serhia Oliveire, a posle samo dva minuta Adrian Rabiot opet dovodi Juventus u vodstvo. Do kraja su igrači Porta uspeli da se odbrane i obezbede prolaz u četvrtfinale!

U meču u Dortmundu, Borusija je overila pobedu iz prve utakmice i rutinski savladala Sevilju ukupnim rezultatom 5:4. Da se podestimo, u prvom meču Borusija je slavila rezultatom 2:3.

Na večerašnjoj utakmici opet je heroj ‘milionera’ bio mlada zvezda ekipe Erling Haland koji je učestvovao u svih 5 golova u dvomeču protiv Španaca. Mladi napadač je ‘otvorio’ Sevilju i postigao gol u 35. minutu nakon asistencije Markusa Rojsa. Zatim je Haland postigao prelep pogodak koji mu je poništen zbog ofsajda, ali se ipak upisao u strelce nešto kasnije golom sa bele tačke u 54. minutu. Golove za goste postigao je Jusef En Nesiri u 68. minutu iz penala i u 96. uz asistenciju Ivana Rakitića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter