in ,

ZVEZDA I MOCART POSETILI SIGURNU KUĆU ZA 8. MART: Stanković i Gajić ulepšali praznik damama

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda iz godine u godinu nastavlja da pokazuje veličinu, crveno-beli su učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama.

Drugu godinu zaredom, predstavnici Crvene zvezde i kompanije Mocart na čelu sa trenerom Dejanom Stankovićem posetili su Sigurnu kuću, kako bi 8. marta ukazali na važnost borbe protiv nasilja u porodici.

Strateg srpskog šampiona, kao i fudbaler Milan Gajić ulepšali su praznik ovim hrabrim ženama.

– Sa velikim zadovoljstvom smo došli ovde, najmanje što možemo da učinimo je da ovim divnim ženama čestitamo 8. mart, da vide da mislimo na njih. Svim damama želim da budu srećne ne samo na 8. mart negó do kraja života. Ovim damama ovde sa decom želim da istraju i budu jake i što pre se vrate u normalan život jer to zaslužuju. Ne verujem da je neko rođen da bi patio i skrivao se od nekoga. Crvena zvezda uvek misli na velike sitnice kako bi ovo nazvao, i da nikad nije propuštala akciju da stane u prve redove, da se oglasi za one kojima je pomoć najpotrebnija. Godinu dana sam u klubu ovo je drugi 8. mart, i druga akcija za Sigurnu kuću. Tu smo na raspolaganju i uvek ćemo bit isa velikim srcem – naglasio je Stanković.
Rukovodilac Sigurne kuće Zorica Domošljan rekla je da je svaki dan 8. mart i da žene ne treba da trpe nasilje već da se izbore za svoja prava.
– Hvala na poseti i poklonima Crvenoj zvezdi i kompaniji Mocart, zaista nam to mnogo znači. Nama je pomoć konstantno potrebna jer lokalne samouprave nemaju dovoljno sredstava za naše finansiranje. Mi trenutno imamo problema manjka prostora, nadamo se da ćemo u narednom periodu obezbediti bolje uslove za naše korisnice – rekla je Domošljan.
Fudbaler Crvene zvezde Milan Gajić, čestitao je svim damama 8. mart, i skrenuo pažnju na problema svakodnevnice u kom se žene nalaze.
– Trudimo se da svakim našim gestom ukažemo na probleme sa kojima se ove žene susreću. Nadam se da će ih u budućnosti biti sve manje. Iskoristili smo ovaj trenutak da skrenemo pažnju na taj detalj. Prema ženama se treba ophoditi kao da je svaki dan 8. mart, iako je dan žena i treba posebno naglasiti ovaj dan, ličnim primerom trebamo da pokažemo da žene pored nas trebaju da se osećaju svakog dana kao da je 8. mart. – rekao je Milan Gajić, desni bek Zvezde i član “zlatnih orlića” sa Novog Zelanda, koji se nedavno našao i na spisku novog selektora Dragana Stojkovića Piksija.
Direktor korporativnih komunikacija kompanije Mocart Borjan Popović, skrenuo je pažnju na svakodnevni problem sa kojim se susreću žene, i zahvalio se Crvenoj zvezdi koja je prisutna u od početka u ovoj kampanji, a posebno šefu stručnog štaba Dejanu Stankoviću i igraču Milanu Gajiću što promovišu ovaj humanitarni gest.
– Više od decenije sarađujemo sa Sigurnom kućom i iz iskustva znamo da se na ovaj problem mora stalno ukazivati. Pokušali smo da pronađemo model preko kojeg bismo kontinuirano slali važnu poruku, a FK Crvena zvezda je naš partner od početka kampanje pokrenute u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost. Hvala treneru Dejanu Stankoviću što je odmah stao uz nas i pomogao da se ova poruka još više širi, kao i Milanu Gajiću koji je sa nama posetio žene zbrinute u ovoj ustanovi.
Ovo su problemi koje samo zajedno možemo da rešavamo, a uz pomoć više od 650 sportista želimo da im damo dodatnu snagu da se bore – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mocart.
“Otvori oči, prijavi nasilje na 0800-100-600” poručuje više od 650 sportista…

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ATP ŠOKANTNOM SLIKOM ČESTITAO ĐOKOVIĆU: Jelena i Novak golišavi u krevetu! (FOTO)

REKONSTRUKCIJA TIMA: Barselona se pojačava na leto sa 4 superstara i bez ijednog potrošenog eura!