0
Boks

FOTO: ARENA FRIDAY NIGHT FIGHTS

SVETSKI ŠAMPION JAČI OD POVREDE I PORTUGALCA: ‘Tukao sam se sa slomljenim rebrom’

Objavljeno: 06.03.21 u 12:16

Aleksandar Konovalov je zvanično najtrofejniji WAKO kik bokser na svetu.

Aleksandar Konovalov od prvog minuta dominirao je protiv sjajnog Portugalca, evropskog prvaka Andre Santoša u meču za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka sveta WAKO PRO federacije te je jednoglasna odluka sudija posle pet paklenih rundi bila očekivana u korist srpskog borca. Međutim, niko od malobrojnih prisutnih u sali kompleksa Kovilovo Resort nadomak Beograda nije znao da je zvanično najtrofejniji WAKO kik bokser ikada meč ‘radio’ sa polomljenim rebrom!
Priznao je to tek kada mu je oko struka zasijao šampionski pojas koji mu je uručio Nebojša Žugić, direktor TV Arena sport koja je na specijalizovanom kanalu Arena Fight direktno prenosila spektakl.

– Trpeo sam bolove i krio od svih, a najviše od rivala da mi je na sparingu pre 15 dana polomljeno rebro. Znao je samo moj trener Dejan Pavić. Portugalac me sredinom meča pogodio baš u to mesto, ali sam stegao zube i uspeo. Novi pojas posvećujem mojoj porodici, treneru i prijateljima, a
zahvalnost dugujem Srđanu Bugarčiću i Areni koji su u ova teška vremena koronavirusa uspeli da organizuju ovako sjajan turnir ‘Arena Friday Night Fights’ – u dahu je posle meča ispričao Konovalov.

Apsolutni vladar planete do sada je šest puta bio profi prvak sveta, isto toliko puta i amaterski, od čega dvaput u juniorskoj kategoriji, a za medalje, pehare i pojase sa svetskih i evropskih prvenstava, gran prija, mitinga i drugih takmičenja trebalo bi napisati poseban tekst samo da bi se
svi pobrojali. Puna je soba priznanja, ali želja je i dalje i te kako prisutna.

Borim se za porodicu i Srbiju, gde ćete veći motiv. Verujte mi, još ćete me dugo godina gledati u vrhu – optimističan je šampion.

Kovilovo 05.03.2021. Kickbox spektakl “Arena Friday Night Fights”, koji je direktno prenosen na specijalizovanom kanalu TV Arena Fight odrzan je u resortu Kovilovo. Sesti i glavni mec veceri, Andre Santos – Aleksandar Konovalov. foto Dusan Milenkovic

Snimak spektakla biće emitovan u reprizi na TV Arena Fight, ali i na TV B92 u nedelju od 11 sati.

-Idemo dalje sa ‘Arena Friday Night Fights’-poručio je Bugarčić.

Alfa i omega događaja, organizator Srđan Bugarčić, dan nakon spektakla već sprema novi događaj – ‘Arena Friday Night Fights 2’, koji je na programu 14. maja u sklopu turnira ‘Budva Splendid Grand Prix’.
– Videli ste borbe, spektakularne su bile. Moram da kažem da nisam ni sumnjao u to, samo 20 godina se bavim ovim poslom – kroz smeh će Bugarčić uz dodatak:

– Uz prave prijatelje, kao što su Nebojša Žugić i TV Arena, ali i podršku Roja Bejkera, predsednika svetske amaterske kik boks federacije WAKO, sve je bilo lakše. To je i dokaz da smo na pravom putu. Idemo dalje!

Rezultati mečeva na ‘Arena Friday Night Fights’

(-60 kg, lou kik) Nikola Prlja (Crna Gora) – Demir Sejdija (Srbija) 0:3
(-86 kg, ful kontakt)  Paul Kop (Slovenija) – Miloš Kovačević (Srbija) 1:2
(-91 kg, K1) Danilo Tošić (BiH) – Mitar Dugalić (Srbija) 2:1
(-62 kg, lou kik)  Viktor Necitailo (Moldavija) – Danijel Memedovski (Srbija) 3:0
(-75 kg, K1) Nikola Cvetković (Srbija) – Jovan Nikolić (Srbija) 0:3
(-66,8 kg, lou kik) Andre Santoš (Portugal) – Aleksandar Konovalov (Srbija) 0:3
(+91 kg, K1) Jaroslav Linik (Moldavija) – Nikola Filipović (Srbija) 0:3
(-80 kg, K1) Boban Ilioski (Makedonija) – Nikola Todorović (Srbija) 0:3

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter