0
AdmiralBet ABA Liga

‘SA ŠTO MANJE OSCILACIJA DO TRIJUMFA’: Vladimir Jovanović pred gostovanje Mege u Novom Mesu

Objavljeno: 06.03.21 u 09:40

Košarkaši Mege će u nedelju, u okviru 20. kola ABA lige gostovati u Novom Mestu ekipi Krke.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će se se u Sloveniji boriti za treću pobedu u nizu u ABA ligi, odnosno za peti trijumf u poslednjih šest utakmica u takmičenju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Krke izjavio da je potrebno da se nada kvalitetnoj utakmici sa što manje oscilacija njegove ekipe.

– Čeka nas jako zahtevna utakmica. Krka je pokazala protiv Cedevita Olimpije dobru igru gde su bili na ivici da dobiju favorita. Igraju bolje na domaćem terenu i imaju dosta kvalitetne i iskusne igrače u svom sastavu. Nadam se pre svega kvalitetnoj utakmici sa naše strane sa što manje oscilacija u igri. Moramo da uđemo jako motivisani u meč i spremni da 40 minuta igramo veoma pametno, ali u isto vreme, intezivno protiv ekipe koja će sigurno sve uraditi da dobije utakmicu u nedelju, izjavio je Jovanović.

FOTO: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Bek Mege Stefan Momirov je istakao da njegova ekipa mora da odigran čvrsto u oba pravca kako bi ishod utakmice bio pozitivan za Megu.

– Nakon poslednje utakmice na kojoj i pored pobede, nismo bili na svom uobičajenom nivou. Pokušali smo da kroz treninge ispravimo greške što je više moguće i spremimo se za sledeće kolo. Idemo u goste ekipi Krke protiv koje nas očekuje teška i bitna utakmica. Ključ je da budemo maksimalno koncentrisani svih 40 minuta. Moramo da igramo čvrsto u oba pravca, kako bi ishod utakmice bio pozitivan za nas, izjavio je Momirov.

Posle 19 odigranih kola ABA lige, Mega ima skor 13-6 dok je Krka zabeležila pet pobeda i 12 poraza uz jedan odigran meč manje. U prošlom kolu je Mega na svom terenu savladala Borac sa 86:84 dok je Krka izgubila na gostovanju od Mornara sa 80:61. Ove dve ekipe su se do sada sastale 13 puta u ABA ligi uz skor 8-5 za Megu, a u poslednjem susretu odigranom u 7. kolu ove sezone, Mega je u Beogradu slavila sa 71:70.

Utakmica Krka – Mega se igra u nedelju  od 17 časova u ŠD ‘Leona Štuklja’ u Novom Mestu

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter