0
Evropske lige

FOTO: Youtube Screenshot

GOLEADA U DERBIJU BUNDESLIGE: Dortmund nemoćan, het-trik Levandovskog! (VIDEO)

Objavljeno: 06.03.21 u 20:25

U derbiju 26. kola Bundeslige sastali su se Bajern iz Minhena i Borusia Dortmund, utakmica je završena rezultatom 4:2 (2:2). 

Odlično su ‘milioneri’ započeli meč i već u devetom minutu poveli sa dva gola prednosti. Strelac je oba puta bio mladi superstar Erling Haland, prvi put na asistenciju  Tomasa Dilejnija, a drugi put mu je pomogao Torgan Hazar. Ovo je Halandu 28. utakmica u sezoni i 29. pogodak. Sa ova dva i šest postignutih za reprezentaciju, sjajni Norvežanin došao je do cifre od 100 golova u svojoj 140. utakmici u profesionalnoj karijeri.

Međutim, već do kraja prvog poluvremena Bajern je uspeo da se vrati u igru i izjednači rezultat. Ovog puta u centru pažnje bio je najbolji igrač bavaraca – Robert Levandovski. On je prvo na asistenciju Sanea smanjio rezultat, a zatim i sa bele tačke minut pre kraja prvog poluvremena izjednačio.

U drugom poluvremenu videli smo totalnu dominaciju Bajerna. Branio se Dortmund međutim poklekli su u poslednjim minutama utakmice. Tada je na scenu stupio Leon Gorecka i postigao pogodak za 3:2 u 88. minutu. Dva minuta nakon toga utakmica je rešena het-trikom Roberta Levandovskog. Šutnuli su bavarci čak 27 puta na gol, dok su igrači Dortmunda to uradili samo 4 puta.

Sledeće kolo Bajern gostuje Verderu, dok Dortmund dočekuje Hertu. U međuvremenu će milioneri odigrati i meč Lige šampiona sa ekipom Sevilje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter