0
Fudbal

FOTO: FSS

NJEGA NIKO NIJE OČEKIVAO NA PIKSIJEVOM SPISKU: Za skoro četiri godine odigrao samo 25 utakmica, a sada je među ‘orlovima’

Objavljeno: 05.03.21 u 15:25

Jedno ime posebno je privuklo pažnju na Piksijevom spisku…

Novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je svoj prvi spisak, za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Došlo je do najavljenih rezova i promena, a usled toga, stvorio se prostor za poziv Marku Petkoviću, fudbaleru TSC-a.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

I upravo je to najveće iznenađenje na spisku. Petković je bio bez kluba više od godinu dana, a onda je 30. septembra potpisao za tim iz Bačke Topole i vratio se u srpski fudbal, nakon pet godina van domovine. On je kao kapiten napustio Crvenu zvezdu, ali njegov put po Evropi nije bio previše uspešan.

Defanzivac je karijeru počeo u OFK Beogradu gde je privukao pažnju crveno-belih koji su ga na samom kraju prelaznog roka 2013. godine doveli kao zamenu Marku Vešoviću koji je u tom mometnu bio povređen. Upravo je kao fudbaler crveno-belih prvi put zaigrao za nacionalni tim, u prijateljskom susretu sa Česima pred kraj 2015. godine, a nakon još jednog okupljanja 2016, nije više nosio grb Srbije na prsima.

FOTO: TSC

Nakon toga sledi transfer u moskovsi Spartak, ipak, u prestonici Rusije je za dve godine tek 12 puta bio na terenu. Zbog toga 2019. godine odlazi u Tonelu, gde je igrao još manje, imao je samo sedam nastupa. Od 16. avgusta prošle godine Marko je bio bez angažmana, sve do dolaska u TSC.

Upravo je taj transfer bio pravi potez, jer je Marko od starta sezone zabeležio više nastupa nego za čitavu sezonu u Portugalu, postigao je i dva gola i deluje da je na putu da karijeru vrati na pravi kolosek, a da je na pravom putu, svedoči i ovaj poziv.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter