0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

JUNAK PREOKRETA NA ‘KROVU’ ZA HOTSPORT: ‘Pokazali smo karakter! Golovi znače, ali ekipa je važnija od pojedinca’

Objavljeno: 03.03.21 u 19:15

Odlično izdanje iskusnog veziste!

Lazar Arsić se nedavno vratio u Voždovac! Sjajni vezista je pokazao koliko znači ekipi iz Beograda. Nakon epizode u inostranstvu, Arsić smatra da ‘Zmajevi’ imaju ekipu koja može da se bori za odlazak u Evropu. Voždovac je u 25. kolu Superlige Srbije, savladao OFK Bačku. Meč je završen rezultatom 2:1, a domaćin je do trijumfa stigao velikim preokretom. Oba pogotka, postigao je naš sagovornik.

Kakvi su tvoji utisci nakon važne pobede?

LA: Veoma teška utakmica na domaćem terenu. Nakon odličnih 45 minuta, u kojima smo napadali, stvarali šanse, bilo je bolno primiti gol u nadoknadi vremena iz jednog kontra napada. Mi smo diktirali ritam, kontrolisali smo igru. Teško je vratiti se nakon takvog ‘udarca’. Ovo je pobeda svih ljudi iz kluba! Jako naporan rad je iza nas! Ovo je kruna sjajne atmosfere i svega što krasi FK Voždovac. Pokazali smo karakter i dokazali da se utakmica igra 90+ minuta. Nismo se predali i odličnom igrom smo stigli do pobede. Mislim da smo mogli da postignemo još pogodaka. Najbitnije, jeste to što smo stigli do 1. pobede u prolećnom delu šampionata. Smatram da ova ekipa može mnogo, momci imaju šta da pruže i pokažu. Ekipa je gladna uspeha, mislim da će od ovog meča sve ići na bolje.

Odigrao si sjajnu partiju. Oba pogotka su tvoje delo, koliko ti to znači?

LA: Nema dileme, sigurno je da mi dosta znači! Svaki igrač želi da postigne pogodak! Glad za pobedom, za golovima, to nas motiviše i važi za jednu od najbitnijih karakteristika. Bitno je da je ekipa pobedila, a ne ko je strelac. Uvek će se istaći neko od pojedinaca. Danas sam to bio ja, već na sledećem meču će neko drugi pokazati kvalitet. Kada se igra timski, nema problema, uvek neko bude raspoložen.

Ostaje utisak da je Voždovac mogao i do ubedljivije pobede. Šta je nedostajalo?

LA: Bez sumnje, nedostajala je realizacija! Mogli smo do ubedljivijeg trijumfa. Tenzija je ušla u ekipu, dugo se nije pobedilo. Imamo dosta mladih igrača u ekipi, dešava se da izgore u želji za pobedom. Oni su odlični igrači i shvatili su da na teren moraju izaći sa mirnom glavom. Važno je pružiti maksimum na svakoj utakmici, a asistencije i golovi će doći kao nagrada.

Gde vidiš ekipu u nastavku takmičenja?

LA: Očekujem mnogo od ove ekipe! Imamo sjajne igrače, ali prisutni su i problemi. Jedan broj igrača je povređen, dosta fudbalera se kasnije priključilo ekipi, kao i ja… Smatram da ako se brzo konsolidujemo i pružimo maksmimum, biće to drugo lice Voždovca. Klub je uvek brinuo o mladim igračima, selekcija je sjajna. Za sada je turbulentno, svake nedelje nova povreda… Pokazali smo da imamo sjajan karakter i to me najviše raduje. Kada se svi oporave, borićemo se za vrh tabele-zaključio je Lazar Arsić u razgovoru  za HotSport. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter