1
Evroliga

FOTO: Twitter screenshot

DEJAN RADONJIĆ: ‘Situacija je delikatna, treba izdržati sve to’

Objavljeno: 03.03.21 u 10:15

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od minhenskog Bajerna rezultatom 76:78 u meču 27. kola Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića su doživeli sedmi uzastopni neuspeh u elitnom takmičenju.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

– Odigrali smo dobro više od 30 minuta, ali nije bilo dovoljno za tim sa takvim iskustvom i kvalitetom – počeo je trener crveno-belih.

Vodili su crveno-beli sa deset poena razlike u dva navrata krajem treće četvrtine, na 4:47 do kraja posle poena Lojda bilo je 68:62, ali kao i nekoliko puta ove sezone, protivnik je preokrenuo.

– Najkraća i najbrža analiza jeste da u poslednjim minutima pravimo greške, nismo odreagovali dobro, a propusti su kažnjeni. Nismo uspeli da valorizujemo svoju dobru igru, a oni su bili vrlo koncentrisani i naše objektivne slabosti vešto su koristili.

Zvezda već izvestan period igra sa skraćenom rotacijom, bez Lengston Hola, Kina Koloma, Lendrija Noka, Duopa Rita, a situacija se u bližoj budućnosti neće promeniti.

– Situacija je dosta delikatna, već postaje teško i da se govori o tome. Predugo traje, sa veoma malim brojem igrača odigrali smo veliki broj utakmica, a to se nastavlja, u martu imamo 12 utakmica. Proces oporavka je specifičan zbog cele zdravstvene situacije, trajaće još neko vreme bez dileme. Lengston Hol je odradio dva treninga, ali pauza i bolest su takvi kakvi jesu, mora da se stekne određeni stepenk fizičke spreme. Ostali igrači još nisu počeli s ozbiljnijim treningom, uvode se polako da krenu da trče. Treba izdržati, treba nositi sve to – zaključio je Radonjić.

0
0

1 Komentara

  1. Ponavljam, ne moze se sa Lazicem i Simonovicem igrati ozbiljna kosarka, a i Kuzmic je ocajan ove sezone. Lazic i Simonovic ponekad bljesnu, odigraju nesto dobro, ali mnogo toga i uglavnom lose. Pogotovo kad pocnu da prave faulove kad je Zvezda u bonusu. Juce Simonovic faulira coveka u sutu za 3 poena, nije moglo gluplje. I to je preokrenulo rezultat, prisli na 2 razlike. Odmah sledeci napad izgubljena lopta i ovi daju kos, to je to. U napadu ne mogu da izgrade situaciju da sutiraju za dva poena.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter