0
Evropske lige

FOTO: Twitter/screenshot

TUHEL PRED DERBI SA JUNAJTEDOM: ‘Hteo sam da dovedem Bruna Fernandeša!’

Objavljeno: 28.02.21 u 11:55

Šef stručnog štaba Čelsija priznao da mu je meta dok je vodio PSŽ bio portugalski vezista. 

Pre nego što je došao u Mančester Junajted, Bruno Fernandeš je bio meta mnogih evropskih klubova, na kraju je najuporniji bio klub iz Mančestera a to im se itekako isplatilo, jer je postao jedan od ključnih igrača i uspeo da pogura ‘crvene đavole’ do druge pozicije na tabeli.

On je bio kapiten Sportinga iz Lisabona, a pored Mančestera jedan od klubova koji ga je za malo angožovao bio je i Paris Sen Žermen. Međutim Junajted je bio konkretniji a Tomas Tuhel je sve to i potvrdio.

– Moj prvi sportski direktor u Parizu, Portugalac Antero Enrike, vrlo dobro je poznavao Bruna Fernandesa. Snažno smo se borili da ga dovedemo u Paris Sen Žermen. Gledali smo sve više i više Brunovih utakmica, pratili smo ga i pokušavali da budemo u kontaktu sa njim kako bi se transfer realizovao.

Tuhel na kraju nije ispunio očekivanja u Parizu a da li bi sve bilo drugačije da je uspeo da dovede Bruna u svoje redove ostaje misterija.

‘Očigledno je da je odlučio da potpiše Mančester junajted i nikada nisam bio lično u kontaktu sa njim, pokušali smo, ali je on krenuo drugim putem. Loše je za nas što moramo da igramo protiv njega’.

On je trenutno drugi strelac lige sa 15 pogodaka odmah iza Salaha, a takođe zauzima i drugo mesto po broju asistencija, trenutno ih ima 11.

 

 

‘Uticaj koji je ostvario od dolaska u Mančester junajted je neopisiv i neverovatan. Da dođe iz Portugalije, iz takmičarskog tima, velikog kluba, ali ne iz najjače lige, i za godinu dana pređe u jedan od najvećih klubova u Premijer ligi i najjačoj ligi u Evropi i da ima takav uticaj, mogu samo da izrazim veliko poštovanje’.

Sigurno da će veliki fokus staviti na Bruna Fernandeša strateg Čelzija, a videćemo da li će i u tome uspeti.

– On ima tako veliki uticaj na njihovu igru, na njihovu napadačku igru. Ključ za odbranu od Bruna je biti blizu njega. On je glavni igrač Mančester junajteda – zaključio je Tuhel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter