0
Košarka

FOTO: HOTSPORT

MLADEN VUJIĆ ZA HOTSPORT: ‘Uvek sam se ugledao na Nemanju Bjelicu! Čast je igrati za OKK Beograd’

Objavljeno: 27.02.21 u 22:18

‘Odžo mi je ostao u lepom sećanju! On je igrač koji je uvek davao sve od sebe na terenu’.

Mladi centar Mladen Vujić, sa uspehom nastupa za ekipu OKK Beograda. Košarkaš je ponosan na klub za koji nastupa, a ističe da je sve klubove širom sveta zatekla jedna specifična situacija. Mladen je za HotSport govorio o porodici koja ga je uvek podržavala, o Nemanji Bjelici, a samo lepe reči imao je o tragično preminulom Majkl Odžu. 

Da li osećaš veliku odgovornost, samim tim što nosiš dres OKK Beograda? Veliki klub je u pitanju.

MV: Pa iskreno osećam, ali pre svega mi je drago što igram u klubu koji ima bogatu istoriju! OKK Beograd je klub u  kojem je igrao, jedan od najvećih talenata na našim prostorima, a po mišljenju drugih i šire.

  Kakva je situacija u domaćem prvenstvu?

MV: Ne samo u našoj, nego u svim ligama, na snazi je  specifična sezona zbog COVID-19 virusa. Mnogo je odloženih utakmica,ali se trudimo da ostanemo u dobrom ritmu i iznesemo sezonu onako kako smo zacrtali na početku.

Ko je po tvom mišljenju favorit za osvajanje KLS ?

MV: Mislim da je još rano pričati o favoritima, ali definitivno timovi na vrhu tabele imaju najveće šanse za plasman u ABA 2.

  Ko ti je omiljeni igrač i na koga si se ugledao kada si počeo da se baviš košarkom?

MV: Nemanja Bjelica! On je čovek kojeg sam najviše pratio kada sam počeo da treniram i kog naravno pratim i dalje. Jednostavno je u pitanju igrač koji radi sve na terenu i trudim se da naučim što više mogu iz njegovih partija. Ima tu mnogo igrača kao i Majkl Džordan. U isto vreme sam se ugledao na roditelje jer su mi oni dali snagu i podržali od malih nogu. Posvetili su mnogo vremena mojoj edukaciji, mom odrastanju i za sve sam im zahvalan. Otac Željko,majka Ivana i sestra Nadja,zaista sam zahavalan! Nađa  je polako išla mojim stopama,pa evo i ona nastupa u  mlađim selekcijama Srbije.Smatram da treba jako voleti nešto da bi uspeli da osvojite taj respekt za sport koji god bio. Hvala Hotsportu što se zainteresovao za moju karijeru i dali ste mi privilegiju da vaši čitaoci čuju za mene.

Da li bi mogao da izdvojiš neke od najboljih košarkaša protiv kojih si igrao?

MV: Nezahvalno je pričati o tome, jer ne bih da nekog izostavim. Sigurno da ima mnogo dobrih i iskusnih igrača iz naših klubova pogotovo u samoj završnici Super lige. Igrač koji mi je ostao u lepom sećanju, a nije više sa nama je sigurno Majkl Odžo. On je čovek koji je davao sve od sebe na terenu. Veoma je tužno što više neću imati prilike da se susretnem na parketu sa njim-zaključio je Mladen Vujić u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter