0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA POSTAVILA REKORD: Crveno-beli među 50 najboljih klubova, a na leto tek sledi skok!

Objavljeno: 26.02.21 u 09:40

 

Fudbalerima Crvene zvezde nedostajalo je malo sreće na ‘San Siru’, kako bi nastavili sezonu iz snova…

Izabranici Dejana Stankovića eliminisani su od Milana posle dva remija u šesnaestini finala Lige Evrope, ali nakon svega što su pokazali, nikako se takav rezultat ne bi smeo podvesti pod tragediju.

Crveno-beli su ove sezone osvojili 11 bodova u grupnoj fazi, što je najbolji rezultat nekog srpskog kluba u grupnim fazama otkako se UEFA takmičenja tako igraju. Ono što je jako važno naglasiti jeste da je Zvezda za novi remi sa Milanom dobila još jedan bod na listi klupskih koeficijenata, čime je došla do fantastičnih 32.500 bodova.

Crveno-beli su oborili i sopstveni rekord u 21. veku, a trenutno se nalaze među 50 najboljih klubova, dok su iza sebe ostavili ekipe Lestera, PSV-a, Marselja, pa čak i Milana.

To nije sve – Zvezda će, ukoliko osvoji titulu, biti nosilac sve do plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Ono što dodatno treba da raduje ekipu Dejana Stankovića jeste da se na leto brišu rezultati od pre pet sezona, kada je Zvezda sakupila 1.500 bodova, što će reći da crveno-beli tokom naredne takmičarske godine imaju dodatnog mesta za napredak, a već u julu startovaće sa 39. pozicije.

Gledajući nacionalni koeficijent, Srbija je izgubila sve šanse da od 2023. godine ima dva predstavnika u borbi za Ligu šampiona, ali to može da se promeni naredne sezone, ukoliko šampion Srbije obezbedi plasman u neku od grupnih faza, a ostala tri kluba zabeleže dobre rezultate u Ligi konferencija.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter