0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

EL FARDU BEN SE UPISAO U ZVEZDINU ISTORIJU: Napadač sa Komora postao rekorder!

Objavljeno: 26.02.21 u 15:32

El Fardu Ben se još jednom fenomenalnom partijom u dresu Crvene zvezde na revanš utakmici u okviru šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana (1:1) upisao u bogatu istoriju kluba i postao najbolji strani strelac Zvezde u evropskim takmičenjima!

Napadač sa Komora postigavši pogodak protiv Milana, upisao je 13. gol u evropskim mečevima, a tim poduhvatom prestigao je dosadašnjeg najboljeg stranog strelca Ričmonda Boaćija koji je protivničku mrežu tresao 12 puta. Osim što je postao najbolji strani strelac u evropskim takmičenjima, Ben će imati šansu da prestigne Boaćija i u broju postignutim golovima u svim mečevima.

Povremeni reprezentativac Gane za Crvenu zvezdu je u dva angažmana postigao 60 golova, dok ga prati Ben sa dva gola manje. Već u narednoj utakmici protiv Proletera, napadač sa Komora imaće priliku da prestigne Boaćija i postane najbolji strani strelac u Zvezdi ikada.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Podsećamo da je Ben prvenac u evropskim utakmicama postigao na stadionu “Rajko Mitić” 2018. godine u pobedi Crvene zvezde protiv Spartaka u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i još tada je  najavio odlične partije. Ostaće upamćena i dva gola na gostovanju protiv Salzburga kojima je doveo Crvenu zvezdu do jednog od najvećih uspeha u novijoj istoriji kluba.

NAJEFIKASNIJI STRANCI U EVROPI:

1. El Fardu Ben 13

2. Ričmond Boaći 12

3. Gelor Kanga 5

4. Mendeš Kadu 4

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter