0
Domaći fudbal

FOTO: Youtube screenshot

BRANKO ŽIGIĆ ZA HOTSPORT: „Treba da probamo da iskoristimo umor kod fudbalera Crvene zvezde!“

Objavljeno: 26.02.21 u 13:19

Teško gostovanje očekuje fudbalere Proletera!

Fudbaleri Proletera u nedelju od 17 časova gostuju Crvenoj zvezdi, a trener Proletera, Branko Žigić, govorio je za HotSport o očekivanjima njegovog tima u utakmici protiv lidera prvenstva.

Zanimljiva utakmica sa Metalcem, kako ste Vi zadovoljni?

BŽ: Zadovoljan sam izdanjem svojih igrača u prva četiri kola, siguran sam da smo po prikazanoj igri zaslužili koji bod više, pristupom smo odgovorili na svakoj utakmici, realizacija je mogla biti za koji gol bolja, a i nešto lošiji tereni su uticali da se iz tih utakmica u kojima smo izgubili izvuče pozitivan rezultat. Kako vreme bude odmicalo bićemo sigurno još bolji, rezultatski, do tad moramo dobro da radimo i da rastemo u svakom pogledu. Ekipa je dosta mlada, puna energije, malo su nas poremetili odlasci iskusnih igrača, isto tako povrede u nekim utakmicama, kao i suspenzije zbog kartona koji se nameću kao normalna pojava u ovom delu takmičenja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Sledi težak meč sa Zvezdom, kakva su očekivanja?

BŽ: Sledi Crvena Zvezda, po svemu najbolji tim Super lige Srbije. Utakmica dolazi u trenutku njima između dve evropske utakmice, a nama posle poraza kod kuće gde moramo negde da popravimo taj rezultatski bilans. U dva poslednja susreta, oba puta smo ostavili dosta dobar, pozitivan utisak. Međutim oba puta poraženi, kod nas 0:1 i tamo 2:1. Treba da budemo dosta hrabri, da probamo da iskoristimo prisutan umor kod domaćina iako Crvena Zvezda ima roster od 35 istih igrača, da svedemo greške na minimum, jer će protivnik ako i neke od ovih ekipa do sad nisu kažnjavale svaku, oni sigurnu iskoristiti. Moramo da popravimo realizaciju, jer bi nam gol sigurno olakšao posao ka pozitivnom rezultatu. Apsolutni favoriti su što tabela dovoljno govori, na nama je da pokušamo i da se nadamo najboljem. Sve ćemo uraditi da do toga dođe.

Koliko ste zadovoljni nastupom svojih igrača do sada i gde je najveći problem?

BŽ: Utakmica sa Metalcem, poslednja u nizu, nažalost i drugi poraz u celoj sezoni na domaćem terenu. To je do sad uspelo samo Crvenoj Zvezdi na početku sezone kad su slavili minimalnim rezultatom (0:1). Posle uvodnog dela utakmice i rezultatskog hendikepa vratili smo se brzo u igru, uspeli da izjednačimo, stvorili dve – tri prilike dobre za gol, međutim neopreznost u drugom poluvremenu nas je koštala i tog jednog boda kojeg smo trenutno imali. Već drugu utakmicu za redom kod kuće nam se dešavaju greške koje ne bih smele. Zlatibor to nije uspeo rezultatski da iskoristi, ali Metalac jeste. Tako u fudbalu ide, bar u ovom periodu posle priprema i po teškim terenima. Ko manje gresi taj se više raduje. Mene raduje igra, raduju me šanse koje pravimo, raduje me da smo utakmicu počeli sa šest mlađih igrača i bili bolji protivnik, ali nažalost ostali bez bodova – zaključio je Branko Žigić za HotSport.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter