0
Evropske lige

FOTO: Privatna arhiva

ARTON ZEKAJ ZA HOTSPORT: „Francuska je liga na vrhunskom nivou, imam ponude od velikih klubova!“

Objavljeno: 26.02.21 u 15:20

Fudbaler Lila, Arton Zekaj, pričao je o reprezentaciji tzv. Kosova, ko ga je prihvatio u Lilu, svojoj budućnosti i još o mnogim zanimljivim stvarima!

Šta se od tebe očekuje u Lilu i kakav je kvalitet fudbala u Francuskoj?

AZ: Da sam maksimalno fokusiran na rad, zbog povrede koje sam imao da dostignem svoju formu i nivo. Što se tiče lige, na vrhunskom je nivou tu nema govora, sa mnogo žara i borbe i veoma zanimljiva takmičarska liga. Nadam se da će ovakvo stanje na tabeli ostati do kraja.

Zbog čega je Liga 1 posebna?

AZ: Francuska liga je zahtevna mnogo, što se tiče taktike, fizičke spremnosti i brzine. Mislim da posle iskustva u ovoj ligi možete lako da se prilagodite u bilo kojoj drugoj ligi i zbog toga smatram da je na neki način posebna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Koji poznati igrač te je najbolje prihvatio u Lilu?

AZ: Cela ekipa me je sjajno prihvatila od prvog dana, ali najviše se izdvaja Loic Remy koji mi je postao sjajan prijatelj. Često mi je davao savete i zahvalan sam mu na tome jer sam mnogo naučio od njega.

FOTO: Privatna arhiva

Zašto si izabrao da igraš za Kosovo?

AZ: Ne želim da razgovaram na ovu temu.

Pišu francuske novine da uskoro ti se završava ugovor u LOSC (Lille)? Da li se zna koji ti je sledeći klub?

AZ: Da, završava se 30. juna 2021. Za sada imam puno klubova u Evropi koji me prate, ali to prepuštam mom agentu Milanu Kesiću iz Constellations Stars Agency da on u dogovoru sa mojom porodicom odluči gde je najbolje da nastavim karijeru. Naravno, i ja se tu pitam, ali je sve dogovor i očekujem dobre vesti za dalje. Imam ponude od velikih klubova, ali moj agent i ja smo dali prioritet nekim klubovima, pa očekujem da se uskoro to potvrdi – zaključio je Arton Zekaj za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter