0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

SAŠO FILIPOVSKI ISKREN: ‘U Partizanu sam završio fakultet za rad u haotičnim uslovima!’

Objavljeno: 24.02.21 u 11:09

Partizan će nakon reprezentativne pauze imati nešto gušći raspored.

Košarkaši beograskog Partizana sastaju se prvo sa Zadrom, a potom i sa Trentom. Među povređenim igračima su Vil Mozli, Markus Pejdž i kapiten Novica Veličković.

‘Imamo dosta problema sa povredama. Veličković je izvrnuo zglob, povredio se i Mozli, čekamo da vidimo prirodu njegove povrede. Istegao je butni mišić. Nadam se da nije došlo do pucanja. Nije mogao da nastavi trening, osetio je jak bol u kvadricepsu. Pejdž ima problem sa Ahilovom tetivom. Taj problem vuče neko vreme. Bol je postajala sve veća. Odsutan je već sedam dana. Njih trojicu praktično nemamo.’ – rekao je Filipovski i potom se našalio.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

‘Za ova četiri meseca završio sam još jedan fakultet, na temu: ‘Kako voditi tim u haotičnim uslovima.’ – rekao je on.

‘Za svaki trening imam opcije A, B i C. Jer nikad ne znaš koliko će igrača moći da trenira. Jedan dan smo trenirali samo sa devetoricom, ceo trening ‘četiri na četiri’. Povratkom reprezentativaca Jaramaza i Dangubića imamo jedanaestoricu i u utorak smo dobro trenirali.’ – rekao je Sašo i potom je progovorio o učinku Perkinsa.

‘Džoš Perkins je doveden da bude bek-ap, Nikad pre nije igrao takve utakmice, niti u ekipi koja ima takve zahteve. Ni mi sami ne znamo kako će on da se nosi sa tim pritiskom. I nije tu samo do koncentracije. Već i do adaptacije na igru, na zahteve trenera… Imamo i Jaramaza koji je kombo, a koji sada menja ulogu. Pa Zagorca koji mora da se nauči na poziciji ‘četiri’. Tri petice koje teško prihvataju da ne igraju. Nije tu malo energija kojima treba vladati. Ne može tu samo da se priča o koncentraciji. Ima tu mnogo stvari koje se i ne mogu promeniti. Treba biti fleksibilan i treba izvući iz ovoga maksimum. Neke stvari se ne mogu promeniti i to treba priznati.’ – zaključio je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter