0
Evropske lige

FOTO: Twitter/printscreen

ŽOZE MURINJO: ‘Sada sam motivisaniji nego ikad’

Objavljeno: 23.02.21 u 20:07

Trener Totenhema, Žoze Murinjo, na udaru je javnosti zbog loših rezultata ‘pevaca’.

Spekulacije oko njegove budućnosti postale su glasnije nakon nedeljnog poraza od Vest Hema 2:1, ali Portugalac kaže da nije depresivan i da se i dalje budi sa željom da radi.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

– Pozitivno je u što u ovom negativnom kažete da nisam navikao na ovakvu situaciju, ali me zanima da li znate nekog trenera koji je uvek imao plavo nebo bez ijednog oblaka ili malo mraka? Možda jedino trener koji je uvek u dominantnom klubu u prvenstvu. To pokazuje koliko mi je lepa bila karijera. Da li sam tužan zbog toga? Ne. To je izazov. Radim za klub, igrače i navijače. Uvek osećam da treba da im pružim jako mnogo. Boli me i veliki mi je izazov, ali verujem da mogu da ga ispunim. Uvek sam davao sve od sebe, gde god sam bio, a sada sam motivisaniji nego ikad – je Murinjo pa dodao:

– Nikada nisam osećao ono što treneri obično osećaju kada su loši rezultati – da su usamljeni. Obično to jesmo, ali ja u ovoj zgradi to nikad nisam osetio. Osećam ne samo poštovanje, nego i podršku. Svi smo u istom čamcu. Niko nije srećan, ali niko nije tužan. Osećam pozitivne stvari. Možda je čudno reći tako nešto posle toliko poraza, ali osećam se pozitivno. Nisam radostan, ali kada se probudim ujutru, želim da dođem ovde, gde svi vredno rade i treniraju za nove pobede.

Nije pričao samo o trenutnoj situaciji, u kojoj Totenhem ima osam poraza i devet bodova manje od četvrtoplasiranog tima, već i o sebi kao treneru.

– Hvala bogu da nisam trener kakav sam bio. Svi se mi razvijamo. Nekada sam imao probleme, ne u rezultatskom smislu, jer toga nije bilo mnogo, već svakodnevnih problema kada sam reagovao emotivno. Umesto da pomognem sebi, stvarao sam više sukoba. Na primer, Čelsi sam napustio kao šampion. Možda vi u vašem novinarskom iskustvu znate da što je neko iskusniji, to bolje izlazi na kraj sa negativnim stvarima. Mirni smo. Nisam radostan, ali mi zrelost pomaže i osećam veliko samopouzdanje. Verujem da ćemo izaći kao pobednici iz situacije i da ću u istoriji Totenhema ostati sa više dobrih stvari nego loših – istakao je Portugalac.

Totenhem u sredu igra u Ligi Evrope revanš meč šesnaestine finala protiv Volfsbergera, u prvoj utakmici je slavio 4:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter