0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ŠILER PORUČUJE: ‘Davidovac je kao švajcarski nožić! Može da igra na četiri pozicije’

Objavljeno: 23.02.21 u 13:31

Pred duel sa Crvenom zvezdom, oglasio se trener Žalgirisa.

U okviru 23. kola Evrolige, Žalgiris će na domaćem terenu ugostiti ekipu Crvene zvezde. Utakmica je na programu u utorak od 19:00h.

Šef stručnog štaba domaće ekipe, govorio je za medije pred važan duel koji očekuje njegov tim.

Ekipa iz Litvanije se suočila sa COVID-19 virusom, ali je za razliku od crveno-belih, samo jedan igrač bio pozitivan na testu. U pitanju je Lukas Lekavičius.

-Igrači su praktično isti. Dodali su nekoliko igrača posle meča sa nama, to je bio stvarno početak sezone. Zvezda ima različite odbrane od pik end rola, ali većina igrača je isto ili je tim sličan. Igru kreiraju Kori Volden i Dejan Davidovac, a najveći deo poena donosi Džordan Lojd. Rekao bih da bitnih razlika ima samo u odbrani-rekao je Šiler.

Stručnjak je govorio i o tome ko predstavlja najveću opasnost po koš njegove ekipe.

-On je kao švajcarski nožić. Može da igra na četiri pozicije, od jedan do četiri. I Volden i Lojd su istovremeno ispali tako da je Davidovac morao da razvija igru i da igra više na perimetru. Verujemo da će slično biti u utorak, tako da je glavni cilj zaustaviti njega na perimetru-zaključio je Šiler.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter