0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

PROSLAVLJENI SRPSKI KOŠARKAŠ ZABRINUT: ‘Bogdanović i Jokić su poslednji!’

Objavljeno: 23.02.21 u 13:00

Željko Rebrača je izneo mišljenje o trenutnom razvoju mladih talenata.

Rođeni Apatinac i jedan od najboljih centara u Evropi krajem 20. i početkom 21. veka, pokazao je zabrinutost u vezi novih mladih talenata. Ne poriče da ih ima, ali ubeđen je da situacija nije baš sjajna.

Iskreno, trenutno ne vidim nešto na vrhunskom nivou. Zadnji su Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić. Potrebno je mnogo odricanja i mnogo rada. Uvek kažem da je Duško Vujošević imao najbolji sistem rada s klincima. Radio je s njima individualno i onda ih kao mlade igrače gurao u vatru. Sada u klubovima ima mnogo stranaca, pre svega na pozicijama jedan i četiri. Kad pogledamo reprezentaciju Srbije, posle Vasilija Micića i Miloša Teodosića nemamo nekoga ko može da igra na tom nivou na toj poziciji. Ne kažem da se to neće promeniti, ali moramo da radimo, navodi Rebrača.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Nekadašnji košarkaš Partizana skoro je pokrenuo svoju košarkašku akademiju. Na pitanje da li tu vidi nekog od dece ko ga podseća na igrače iz njegove generacije, imao je spreman odgovor:

Od generacije 2000. pa ovamo mentalni sklop se promenio. Ne kažem da nema potencijala, ali moraš da voliš košarku i mnogo da radiš. Menadžeri prave medveđe usluge igračima. Znam da se sada sve vrti oko para. Roditelji često pokušavaju kroz decu da izađu iz krize. To su sve neke prepreke i to pokušavam da objasnim deci u „Akademiji“. Razumem da, ako neko teže živi, donosi odluke na brzinu. Novac u suštini treba da bude posledica napornog rada, a ne uzrok. Moraš da budeš gladan košarke i uspeha. Kroz sve to smo mi prošli i to želim da usadim klincima, nastavio je trofejni reprezentativac.

Otkriva da ima dosta talenata koji ‘čuče’ u ćošku i kojima treba dati šansu. Kao pravi primer za to Željko je izabrao Nikolu Jokića.

Neko može biti trenutno talentovan, ali to ne znači da će sutra biti vrhunski košarkaš. Ima neko ko čuči u ćošku i kome treba naći dugme da ga upališ, a koji može da bude vrhunski igrač, kao, na primer, Jokić. Ko je očekivao od njega da bude vrhunski? Na kraju je uspeo. Možemo da se pravimo pametni da smo to očekivali, ali nismo.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter