0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Lejkersi doživeli novi poraz, Dončićev Dalas ostvario važan trijumf (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.21 u 09:10

Los Anđeles Lejkersi poraženi su na svom terenu posle produžetka od Vašington Vizardsa sa 127:124. Pobede su ostvarili i Čikago, Juta, Majami, Dalas i Finiks.

Čovek odluke bio je Rasel Vestbruk koji je postigao poslednji poen, nakon dodavanja Bertansa, 11 sekundi pre kraja utakmice. Imali su Lejkersi vremena za još jedan napada, pokušao je Lebron Džejms da im donese produžetak, ali je promašio, a Deni Avdija stigao do skoga, nakon čega je meč bio gotov.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Da postoji kriza u taobru aktuelnog šampiona, sada je definitivno, jasno jer su na poslednjih pet utakmica četiri puta poražni, a noćas i te kako osetio izostanak Entonija Dejvisa. Sa druge strane Vizardsi su vezali pe trijumfa i pobeli sa dna tabele, a na ovoj utakmici u njhovim redovima najbolji je bio Rasel Vestbruk sa 32 poena, 14 skokova i devet asistencija. Efikasniji od njega je bio samo Bredli Bil, koji je ubacio 33 poena, te imao sedam skokova i šest asistencija. Deni Avdija je meč završio sa osam poena, a isto toliko je ubacio i Davis Bertans.

Džejms je bio najbolji kod Lejkersa sa 31 poenom, 13 asistencija i devet skokova. Pratio ga je Herel sa 26 poena i devet skokova, odnosno Koldvel-Poup sa 21 poenom.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

Dalas je slavio u važnom duelu protiv Memfisa 102:92. U duelu prve dve ekipe ispod crte na Zapadu, slavio je tim Mevsa koji je vodio čitav meč. Tek je u poslednjoj četvrtni Memfis izborio podnošljiviji poraz. Dalas je predvodio Tim Hardavej koji je ubacio 29 poena, dok je Luka Dončić imao 21. Dža Morant je kod Memfisa ubacio 22.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

Čikago Bulsi su bili nemilosrsni prema Hjustonu 120:100. Rezultat je bio neizvestan samo tokom druge četvrtine, da bi Bulsi u trećoj napravili ozbiljnu razliku, zahvaljujući Vajtu koji je meč završio s 24, odnosno Lavinu, koji je imao 21 poen. Majami nije imao problem da bez Gorana Dragića u timu savlada Oklahomu s 108:94, dok je Finiks bio volji od Portlanda – 132:100. I Juta je bila ubedljiva protiv Šarlota 132:110, u utakmici u kojoj je ova ekipa napravila novi rekord franšize po broju trojki na jednom meču. Džezeri su spakovali 28 trojki, a za 19 su bili odgovorni igrači sa klupe.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

NBA, rezultati

Hjuston – Čikago 100:120
Dalas – Memfis 102:92
Oklahoma – Majami 94:108
Finiks – Portland 132:100
Juta – Šarlot 132:110
LA Lejkersi – Vašington 124:127pp

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter