0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

LUKA LUKOVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Uslovi u Estoniji su odlični! Već sam se navikao na novu sredinu’

Objavljeno: 23.02.21 u 16:04

‘Sinđelić je sjajan klub za razvoj mladih igrača! Želim im svu sreću u nastavku takmičenja’.

Mladi fudbaler je nedavno pojačao redove Levadije. U Estoniju je stigao kao bitan član ekipe Sinđelića. Rođen je 2001. godina, a već je našao svoje mesto u inostranstvu. Centralni bek ističe da želi da napreduje iz dana u dan i da je ovo tek početak. Luka Luković je za HotSport govorio o novom klubu, šampionatu, odličnom saranjom sa menadžerom, kao i periodu provedenom u Srbiji. 

  Nedavno si stigao u Estoniju. Da li si uspeo da se navikneš na promenu sredine?

LL: Prvi utisci o Estoniji i Talinu su odlični,narod je pravoslavan i ljubazan i dosta sličan našim ljudima. Vreme je hladnije, sada kada je zima, tempretura se spušta i na -15 , ali sam se već navikao  na nove uslove.

  Paralela između domaćeg fudbala i najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Estoniji?

LL: Što se tiče fudbala , sigurno je ozbiljniji nego liga u kojoj sam igrao sa Sindjelićem,prvenstveno u Levadiji jer je ovaj klub trenutno najbolji u zemlji. Veoma  sam zadovoljan radom i stručnim štabom,sve je na profesionalnom nivou.

Koje ambicije i ciljeve si postavio  pred nastavak sezone?

LL:  Ambicije su mi da napredujem iz dana u dan, da se pokažem u startnoj postavi i da ove godine osvojimo šampionat zemlje.

Opiši nam tvoj period proveden u Sinđeliću.

LL: Sinđelić  je ostavio veoma lep trag u mojoj karijeri, veliki klub koji je odličan za mlade igrace i za njihov napredak u seniorskom fudbalu. Ljudi u klubu rade kvalitetno i profesionalno. Želim im sreću u daljem takmičenju!

Kome si najviše zahvalan i ko ti daje energiju da ideš dalje ?

LL: Moja porodica, moj agent Milan Kesić i veliku podršku imam od moje devojke.

Potpisao si profesionalni ugovor sa 19 godina u Evropi ! Kako bi to predstavio mladim igračima ?

LL:  Puno rada i disciplin! Sve mora biti  po PS-u!  Mnogo truda, persepcije i želje ka uspehu .Imam veliku sreću da su moja porodica i moja agencija koja me prati uvek uz mene. U pitanju je Constellations Stars Agency čiji je vlasnik Milan Kesić. Oni su u  saradnji sa velikim klubovima koji očekuju da brzo udjem u igru u Levadiji iz Talina, jer me dosta velikih imena prate. Želim da dostignem još viši nivo, a onda se neću mnogo zadržati ovde-zaključio je Luka u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter