FOTO: ATP TOUR
in ,

FIZIOTERAPEUT ATP-A ISKREN: ‘Nemoguće je igrati sa takvim bolom!’

Jedan od fizioterapeuta ATP-a objasnio je koliko je teška Novakova povreda.

Novak Đoković je tokom celog turnira bio izložen stalnim napadima medija povodom povrede koju je zadobio. Oni su ga optužili da sve lažira, a to je žestoko demantovao fizioterapeut koji je želeo da ostane anoniman:

To je delikatna oblast koja zahteva isto takav tretman. Kada imate naprsnuće, morati videti u kom pravcu se to dešava. Čak i da je u pitanju sitno naprsnuće, gotovo da je nemoguće igrati. Ako je rascep po pravcu, moguće je, ali uz mnogo bola. Dubina tog rascepa je takođe bitna. Novakova igra me upućuje na to da se radi o plitkom rascepu, bile su početne reči ovog doktora.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

On takođe ističe da je skoro pa nemoguće igrati sa takvom bolom:

Zamislite da vas neko ubode u predelu stomaka iglom, vlakna naprsnu na tom mestu. Vlakna u ovom delu tela se pomeraju u jednom smeru kada se istežu, na jedan način kod bekhenda, na drugi kada se savijamo. Teško je tretirati i izolovati ih od svega. Čak i pri disanju i običnom hodanju, reaguju.

Uz sve to, fizioterapeut skreće pažnju kako ne zna nikog ko ima rascep a da može uopšte da udari lopticu:

Lično, ne znam nikog ko ima rascep, a da može da udara lopticu, mada je Đoković druga vrsta čoveka, što me navodi na to da je procep plitak. Ne bi trebalo da je dubok jer u suprotnom ne bi mogao da se kreće i igra. On je to uradio, ne znam kako, ali uspeo je.

Ove reči potkrepljene su time da je Novak bio na magnetnoj rezonanci gde je ustanovljeno da ima rupturu mišića od dva i po centimetra. Uprkos okolnostima, najbolji svetski teniser je osvojio svoju devetu titulu u Melburnu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ZLATNA LIGA: Borba lako izašla na kraj s Pančevcima

NESVAKIDAŠNJI POTEZ UPRAVE ASTON VILE: Zbog povrede igrača, fudbalerima zabranjeno da igraju Fantazi