0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

DUŠAN BASTA: ‘Zvezda ima šansu u revanšu’

Objavljeno: 23.02.21 u 16:20

Fudbaleri Crvene zvezde će u četvrtak u 21 čas gostovati Milanu na ‘San Siru’ u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Prva utakmica se završila nerešenim ishodom – 2:2, a jedan od aktera dvomeča iz 2006. godine je Dušan Basta koji se prisetio kako je to sve izgledalo tada.

– Atmosfera u našem timu i na stadionu je bila izuzetno dobra. Bili smo veoma motivisani, ali nije bilo realno da prođemo. Tadašnji Milan je bio prejak. Imali su u sastavu vrhunske asove poput Pirla, Sedorfa, Kafua i Inzagija koji su dugo godina igrali zajedno. Koliko su bili kvalitetni pokazuje to što su te godine osvojili Ligu šampiona – rekao je Basta.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Nekadašnji kapiten crveno-belih se osvrnuo i na revanš susret koji očekuje Zvezdu u četvrtak na ‘San Siru’ u šesnaestini finala Lige Evrope.

– Zvezda ide u Italiju sa povoljnim i aktivnim rezultatom. Momci su odlično odigrali prvu utakmicu i nisu bez šanse u revanšu. Očekujem da će Milan izaći u svom najjačem sastavu i da će se boriti svim snagama, jer klub takve tradicije ne odustaje od pobedničkih ambicija ni u jednom takmičenju – objasnio je Basta.

On je više od decenije sa uspehom nosio dres nekoliko italijanskih klubova. Bivši fudbaler Udinezea, Lećea i Lacija smatra da su nedavno porazi u Seriji A dodatno uticali na Piolijevu ekipu.

U derbijima se nikad ne zna. Nema izrazitog favorita i retultat može da prevagne i na jednu i na drugu stranu. Dosadašnji deo sezone rosoneri su bili u odličnoj formi. Sigurno je da su porazi od Specije i naročito od Intera za vikend poljuljali atmosferu u njihovoj ekipi i za korak ih udaljili od šansi za osvajanje Skudeta. Sada su pod većim pritiskom i to može biti prednost Crvene zvezde – podvukao je Basta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter