2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SPEKTAKL U SUBOTICI: Spartak vodio do 81. minuta, a onda ostao praznih ruku – Ivanić i Sanogo režirali veliki preokret (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.21 u 18:59

U derbiju 23. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je nakon preokreta savladala Spartak – 2:1.

Ko je gledao prvi duel ovih timova na ‘Marakani’, kada je Zvezda slavila s 3:2, jasno mu je bilo da će crveno-beli i ‘plavi golubovi’ prirediti spektakl. Motivisani domaćin još uvek nije u potpunosti izgubio trku za plasman u Evropu, iako je zaostatak sve veći, a ekipa Dejana Stankovića stigla je vidno izmorena od utakmice s Milanom.

Prvu veliku priliku imala je Crvena zvezda na startu meča, kada je Ivanić ostavio loptu za Falćinelija, a Italijan šutirao sa oko 16 metara levom nogom. Ipak, lopta je završila preko gola. Potom je u Subotici bio dobar tempo, igralo se jako, gosti su imali incijativu, ali nikako nisu mogli da isti materijalizuju. Zanimljivo, Falko, koji je bio starter, na terenu je proveo samo pola sata, kada ga je zamenio Ben, a nije poznato da li je u pitanju bila neka povreda ili Stanković nije želeo da reskira.

Crvena zvezda jeste napadala, ali se ni Spartak nije samo branio, već gradio svoje šanse protiv favorizovanog protivnika, a onda i dočekao… Lepu akciju su izgradili Srećković i Šimura, a onda je lopta došla do mladog Furtule, koji je pobegao Pankovu i Gajiću i pogodio pored Milana Borjana. Zanimljivo, reč je o momku koji je do skora igrao u trećoj ligi.

Ipak, samo nekoliko momenata kasnije Zvezda je imala priliku da izjednači posle kornera, ali je Falćineli loptu poslao preko gola. U nastavku je Zvezda zaigrala s dosta rizika, a igrači srpskog šampiona su stajali visoko na polovini rivala. To im se i isplatilo, jer su crveno-beli pritiskali Spartak i stvarali šanse, dok je domaćin fokus prebacio na defanzivu. Moglo je da bude opasno u 65. minutu kada su gosti pogodili stativu, a tokom poslednjih 20 minuta gol je visio u vazduhu.

Zvezda je stigla do izjednačenja iz najjačeg oruužja. Još jednom je prekid bio koban po rivale crveno-belih, a strelac je 10. put u sezoni bio Mirko Ivanić. Ben je izveo korner, Milunović prosledio loptu do Ivanića koji je neutralisao zaostatak Beograđana.

Nakon gola, Zvezda je u želji za osvajanjem sva tri boda nastavila snažno da napada, a u 83. minutu Ben je pogodio prečku. Igralo se u tim momentima bez garda, pa je i Tufegdžić bio u kontri i dobroj prilcii na drugoj strani, ali nije pogodio. Crveno-belima su se naleti isplatili u 89. minutu, ponovo je bio prekid, ponovo je Ben izveo korner, a Sanogo iz drugog plana loptu zakucao glavom u mrežu i postavio konačan rezultat ovog meča.

Nakon ove pobede Zvezda ima 62 boda, ponov šest više od drugoplasiranog Partizana, dok je Spartak s 37 bodova peti, a od četvrtog mesta koje vodi u Evropu, deli ga osam bodova. U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Proleter, a Spartak gostuje Radničkom, dok će crveno-beli prethodno gostovati Milanu u revanšu.

SUPERLIGA SRBIJE – 23. KOLO

Subota

Čukarički – Zlatibor 2:0 (0:0)

(Šapić 53, Birmančević 55)

Nedelja

Mladost – Vojvodina 1:1 (0:1)

(Bojović 63p – Vukadinović 19)

Napredak – Inđija 1:0 (0:0)

(Bačanin 81)

Partizan – Radnik 3:0 (1:0)

(Vujačić 44, Šćekić 54, Asano 63)

Proleter – Metalac 1:2 (1:1)

Spartak – Crvena zvezda 1:2 (1:0)

(Furtula 35 – Ivanić 80. Sanogo 89)

Ponedeljak

15.00 TSC – OFK Bačka

15.00 Javor – Novi Pazar

15.00 Mačva – Radnički

15.00 Voždovac – Rad

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

2 Komentara

  1. BRAVO ZA KOMENTAR…NISU IGACI NAPRAVILI PREOKRET VEC CRV BELI MAFIJASI KAO I OBICNO…OKUPIRALI SU STADION SPARTAKA HULIGANI KOJI SU SR PONASALI PIROMANSKI OD BG DO SU I OMETALI SAOBRACAJ NA AUTOPUTU A POLICIJE NIGDE..E HAJD IGRAJ FUDBAL.. ko

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter