1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

STANOJEVIĆ PRED 100. MEČ NA KLUPI PARTIZANA: ‘Čast je da sam trener u ovakvoj gromadi od kluba’ (VIDEO)

Objavljeno: 20.02.21 u 14:30

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević, koji će protiv Radnika iz Surdulice po 100. put predvoditi crno-bele, rekao je da je od brojki važniji osećaj pripadnosti klubu.

Crno-beli u nedelju u Humskoj dočekuju Radnik, a trener Aleksandar Stanojević na tom meču će obeležiti jubilej na klupi svog tima – 100. utakmica kao stretega ‘parnog valjka’.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

– Ista mi je priča pred svaku utakmicu. Imamo veliki oprez. To je ekipa u naletu, fokusirani smo maksimalno i potpuno spremni smo. Nije lako pobeđivati u nizu, zato imamo veliki respekt za svakog protivnika.

Stanojević je istakao da mu je čast što je uopšte trener Partizana i da mu je posle svega statistika manje važna.

‘Čast je da sam trener ovde u ovakvoj gromadi od kluba. Brojke su i bitne i nisu bitne, za mene su neke druge stvari bitnije. Tumbaković je za naše novije generacije taj trener svih trenera. Ako pričamo o istoriji trenera Partizana, imate Tumbakovića i sve ostale nas. Da li neko ima 100 ili malo manje ili više, to je nebitno’.

Tim povodom, trener Partizana se prisetio najjačih sećanja iz prethodnih 99 vođenja crno-belih.

‘Sećam se prve utakmice protiv Rada, sećam se prvog treninga na Teleoptiku. Sećam se prvog derbija koji je doneo titulu i mog prvog izlaska u Evropu i ulaska u Ligu šampiona. U Partizanu imamo jednu posebnu emociju i samo to da ste deo ove priče vam da je osećaj pripadnosti. Taj osećaj je važniji od bilo koje brojke. Taj sistem vrednosti želim da prenesem na mlađe generacije’.

Stanojević je istakao da mu nije žao što Partizan nije doveo još jednog napadača nakon što se Žan Kristof Bajbek nedavno povredio.

‘Ne kajem se od onog trenutka kada smo shvatili da Nikola Štulić odgovara svim našim zahtevima. Odigrao je odlično kraj jeseni, pripreme je radio dobro. Jednostavno, imate dve varijante – da ispratite i ispoštujete mladog igrača. Možda je lakše da dovedete stranca, ali onda zatvarate prostor mladom igraču za kojeg mislim da je sjajan. Doneo nam je već neke pobedonosne golove’.

Šef struke ‘parnog valjka’ se osvrnuo i na to kada će Filip Stevanović ponovo biti u timu.

‘Filip Stevanović je bio u protokolu i u Ivanjici. On nije prošao pripreme, nije fizički spreman. Moraće da pojača rad na treninzima. Sve zavisi od njega kada će biti onaj stari i mi ga željno čekamo’.

Partizanov rival trenutno ima najboljeg strelac Superlige, pošto je Milan Makarić postigao 15 golova. Stanojević je svestan kvaliteta napadača Radnika.

Kada igrač koji nije iz top 4 kluba u Srbiji postigne toliko golova, to je za respekt. Gledam na njega kao na kvalitetnog igrača koji na razne načine postiže golove. Može i sam da reši utakmicu, može i uz pomoć saigrača – rekao je Stanojević.

Utakmica Partizan – Radnik igra se u nedelju od 13.00 na stadionu u Humskoj.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter