0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

MILAN PAVKOV – ‘DŽELAT’ VELIKANA: Napadaču Zvezde ‘leže’ velike utakmice!

Objavljeno: 20.02.21 u 12:40

Milan Pavkov je u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana, u kojoj su crveno-beli remizirali sa timom iz Italije (2:2), a napadač iz Begeča je još jednom pokazao da mu evropski velikani – ‘leže’.

Pavkov je po ko zna koji put iz drugog plana tiho izrastao u Zvezdinog heroja. Od samog dolaska iz niškog Radničkog u Beograd, prevazišao je sva očekivanja i na pravi način koristio svaki minut koji je dobio.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Da se vredan rad isplati, pokazala je čarobna avgustovska noć 2018. u Salzburgu. Austrijanci su vodili 2:0 i imali kontrolu nad utakmicom. Početkom drugog poluvremena u igru ulazi Pavkov i situacija se preokrenula u korist Zvezde. Grupna faza Lige šampiona i utakmica protiv Liverpula, za Pavkova je prekretnica u karijeri. Našao se u startnoj postavi i opravdao poverenje, postigavši dva gola u nezaboravnom meču za sve zvezdaše.

Ostao je inspirisan Pavkov i kada se radilo o ‘velikim’ domaćim utakmicama, pa je u 159. večitom derbiju protiv Partizana, ušao kao ‘džoker’ u igru i razornim udarcem sa dvadesetak metara još jednom obradovao zvezdaše.

Usledila je osvojena titula i novi ciklus kvalifikacija za Ligu šampiona. U meču protiv Helsinkija, ista meta – isto odstojanje. Pavkov ponovo ulazi sa klupe i u poslednjim minutima postiže pogodak za 2:0 i miran put u Finsku.

Dobro izdanje u tom dvomeču, ‘kupilo’ je Pavkovu mesto u startnih 11 protiv Kopenhagena. U finišu prvog poluvremena, sjajno se u šesnaestercu snašao gorostasni napadač i savladao protivničkog čuvara mreže.

Pokazao je i u meču sa Milanom svoje golgetersko umeće. Ušao je sa klupe, bila je nadoknada vremena… Delija na tribinama nije bilo, ali se odigralo baš kao što kaže njihova pesma. ‘Hej Pavkov, skoči daj gol glavom’. Skočio je Pavkov najviše što je mogao posle kornera Kange, lopta je imala putanju ‘sveće’ i upala iza leđa Donarume, za izjednačenje, potpunu ekstazu fudbalera Zvezde na terenu i relativno dobar rezultat pred revanš koji je na programu u četvrtak.

STATISTIKA MILANA PAVKOVA:

UTAKMICA: 57 (Superliga), 19 (Evropa), 7 (Kup).

GOLOVI: 22 (Superliga), 5 (Evropa), 1 (Kup).

UKUPNO: 83 utakmice i 28 golova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter