0
Ostali sportovi

FOTO: MMA SAVEZ SRBIJE

KREĆE MMA LIGA SRBIJE: Podrška stigla od našeg najboljeg UFC borca, Igor Rakočević promoter!

Objavljeno: 20.02.21 u 09:47

MMA Savez Srbije priprema spektakl za najbolje borce naše zemlje!

Već 20. marta u sportskoj hali ‘Breza’ u Gornjem Milanovcu, uz direktan prenos finala od 20 sati na TV ‘Arena Fight’, biće održano prvo kolo MMA lige Srbije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Promoter takmičenja je naš legendarni košarkaš Igor Rakočević (42), koji već uveliko trenira MMA.

– I tokom košarkaškse karijere MMA mi je bio zanimljiv. To je sport koji daje mnogo adrenalina i dobar je za izbacivanje negativne energije i napetosti. Spletom okolnosti kroz MMA putovanja upoznao sam mnogo dobrih momaka koji su mi postali prijatelji. Kod Marka Lajhnera u ‘Kajzenu’ naučio sam prve korake, a posle sam prešao u ‘Sekutor’. Ovde ima fantastičnih boraca, kao što je Duško Todorović, koji radi u UFC. Da li ću se okušati u oktagonu? Bolje ne. Mislim da je dovoljno da se držim košarke. Zadovoljan sam što treniram i radim sparinge. Treba biti realan, to su momci koji treniraju dva puta dnevno, svaki dan od 12. ili 13. godine. Kasno sam počeo, kroz smeh je izjavio Rakočević.

FOTO: MMA SAVEZ SRBIJE

Novi predsednik i pokretač Lige i celog MMA Saveza praktično sa mrtve tačke je Luka Nikolić. Oformio je ambiciozan tim, koji radi danonoćno kako bi srpskim borcima omogućio takmičenja svetskog nivoa.

– Očekuje nas promena sistema takmičenja u seniorskoj konkurenciji, od pojedinačnog ka ligaškom modelu, bodovanje za rang-listu i ukupni plasman boraca u svim kategorijama. Najuspešniji klub u sezoni 2021/2022. osvojiće trofej, a najbolji borci šampionski pojas i mesto u MMA reprezentaciji Srbije, koja će, kao domaćin, ugostiti neku od inostranih reprezentacija na poslednjem, petom takmičenju, koje je rezervisano samo za šampione. Posebno bih se zahvalio pokrovitelju prvog kola MMA lige – opštini Gornji Milanovac i njenom predsedniku Dejanu Kovačeviću, kao i tehničkom organizatoru Sportskoj hali ‘Breza’, istakao je Nikolić.

Podršku ovom projetku dao je i najbolji srpski borac Aleksandar Rakić, koji se takmiči u sklopu UFC promocije:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter