0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

IVANIĆEVE MAJSTORIJE: Sjajna partija veziste crveno-belih protiv Milana

Objavljeno: 20.02.21 u 16:20

Igrač koji je obeležio prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, gledajući oba tima je – Mirko Ivanić.

Nezaustavljivo je delovao Ivanić u manevru i pravio velike probleme fudbalerima Milana, jer bi se, po pravilu, kada vezni igrač iz Bačkog Jarka primi loptu, oko njega odmah pojavljivala bar dvojica ‘Rosonera’.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

On je uspevao da pravovremenim dodavanjima i driblinzima nadmudri igrače Milana u gotovo svakom navratu, o čemu govore i sjajni statistički parametri.

Ta činjeinca da su Ivanića redovno udvajali potvrđena je i time da je on čak 20 puta ušao u duele sa fudbalerima protivničkog tima, a da je 14 puta izašao kao pobednik iz tih situacija, po čemu prednjači u redovima crveno-belih. On je 12 od 19 puta poslao tačan pas, a kreirao je i jednu šansu koja može da se svrsta u ključnu. Najbolji je bio i što se tiče driblinga, jer ih je uspšeno izveo četiri, a pokušao dva više.

O tome da je njegova partija bila fenomenalna u dva smera, govori činjenica da je imao najviše osvojenih duela od svih fudbalera Zvezde. On je čak 14 puta uspeo da bude snažniji od igrača koji ga je napao, a ako se uzme u obzir da nije napravio nijedan faul, jasno je koliko je bio koristan i u defanzivnoj igri crveno-belih. Uspeo je da od ukupno tri lopte koliko je uzeo rivalima, dva puta to učini na protivničkoj polovini.

Sva nadmoć koju je Ivanić prikazao ogleda se i u index kategoriji InStata gde je sa brojkom od 326 bio najkorisniji fudbaler na meču Crvena zvezda – Milan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter