0
Košarka

FOTO: Youtube/printscreen

ACO PETROVIĆ: ‘Najvažnije je da se izbaci nova generacija!’

Objavljeno: 20.02.21 u 11:32

Selektor Brazila ističe da su FIBA prozori idealni za stvaranje novih igrača.

Aleksandar Petrović je selektor Brazila već tri i po godine. Njegov tim je trenutno u pripremama za novi ‘prozor’ u Kolumbiji.

Brazil je u proteklih 20 godina uzurpirao jednu generaciju preko svih mogućih i vremenskih granica. Tih sedam, osam igrača igralo je 15 godina. I onda je došla 2017. u kojoj su se odjednom našli u slepoj ulici gde nisu imali nijedno drugo ime sa kojim bi mogli da računaju za budućnost brazilske košarke, bio je jasan Petrović.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Potom se osvrnuo i na sadašnje stanje, a poslao je i jaku poruku za Srbiju i Hrvatsku.

– Na sceni je čitava nova generacija igrača. Mogu da vam nabrojim desetoricu igrača koji su izbačeni, dvojica, trojica su već završila na draftu. To su sve momci koji će sledećih deset godina igrati za Brazil. Pogotovo po završetku predolimpijskih turnira i Olimpijskih igara, ako pobedimo u Splitu. Brazilu su prozori doneli novo svetlo, isto tako bi trebalo da bude i za Hrvatsku i za Srbiju i za sve zemlje, da jednostavno izbore plasman, ali što je najvažnije da izbace generaciju novih igrača.

Popularni Aca trica je pričao i o šansama Srbije, Slovenije, Brazila i Hrvatske da se plasiraju na Olimpijske igre. Rekao je da misli kako Srbija u Beogradu neće imati pretežak posao. Dao je prednost Litvaniji u odnosu na Sloveniju, čak i ako Dončić nastupi. Takođe, ubeđen je da njegov Brazil ima šanse u Splitu protiv Hrvatske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter