2
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

ŠTOPERI GRADE ZVEZDINU IGRU: Defanzivci predstavljaju osnovu crveno-belih

Objavljeno: 19.02.21 u 17:30

Crvena zvezda je sinoć protiv Milana odigrala dobru utakmicu, imala veliki broj prilika, ali je meč prvog kola šesnaestine finala Lige Evrope završen rezultatom 2:2, a trio štopera crveno-belih predstavljao je osnovu od koje su polazili svi opasni napadi crveno-belih.

O tome da Dejan Stanković insistira na pas igri i na taktici koja se zasniva na tome da se napadi Crvene zvezde grade iz poslednjeg linija tima je i više nego jasno.

Takav je slučaj od kada je seo na klupu Zvezde, a kako vreme odmiče, crveno-beli su sve ubedljiviji što se tiče dodavanja i začetka akcije iz odbrane.

Ipak, posebno je primetna činjenica da gotovo svi napadi crveno-belih idu iz poslednje linije koju su sinoć činili Pankov, Milunović i Degenek.

Gledajući timsku statistiku, imali smo ubedljivo najviše takozvanih srednjih dodavanja (288), pa potom kratkih (92) i na posletku dugih (34). Sama filozofija po kojoj fudbaleri našeg tima gledaju isključivo ka napadu, se potvrđuje i po statističkim parametrima, jer smo 156 puta poslali loptu ka napred, a svega 67 puta je pas išao u nazad i to u meču protiv evropskog velikana i drugoplasiranog tima italijanskog prvenstva – ekipe Milana.

Apsolutno najsigurniji kada su u pitanju pasovi bio je Radovan Pankov. Sa procentom od 93 posto preciznih dodavanja (41 od 44), iza sebe je ostavio parnjake u odbrani, koji su takođe bili u samom vrhu kada je reč o Crvenoj zvezdi. Milunović je na 85 posto (46 od 54), a Degenek na 80 posto (33 od 41). Milunović je učestvovao u čak 85 napada crveno-belih, Pankov u 70, a Degenek u 64.

Ono što se i očekuje od štopera, ali je opet veoma izazovno za njih kada se nađu ispred brze ofanzive Milana su i presečene lopte.

Degenek prednjači sa sedam presečenih pasova, Milunović je pet puta to učinio, a Pankov je dva puta predvideo poteze fudbalera Milana. Milunović je čak iz osam duela izašao kao pobednik, Degenek iz sedam, a Pankov iz šest, što znači da je saradnja štopera crveno-belih, uprkos primljenim golovima, bila dobra.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter