0
Evrobasket 2022

FOTO: KSS

SRBIJA UBEDLJIVO DO EVROBASKETA! ‘Orlovi’ se revanširali Gruziji i zabeležili veliki trijumf! (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.21 u 17:58

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo 2022. godine, nakon što je savladala Gruziju u 5. kolu kvalifikacija rezultatom 92:66.

Nakon nešto slabijeg prvog poluvremena u napadu, ‘Orlovi’ su u drugom dodali gas i ubedljivo slavili protiv Gruzije i na taj način im se revanširali za poraz u Beogradu (90:94).

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Za ‘orlove’ je na ovom meču debitovao Filip Petrušev koji je odigrao sjajno i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf.

Prvo poluvreme, a naročito prva četvrtina protekle su u vrlo tvrdoj igri. Posle prve deonice Srbija je imala prednost od tri poena (13:10), a u drugoj su izabranici Dejana Milojevića, na krilima Petruševa uspeli da održavaju prednost, a na pauzu se otišlo sa +6 za našu selekciju.

Srbija u drugo poluvreme ulazi odlično šuterski raspoložena, posebno Danilo Anđušić.

Tri trojke odvode Srbiju na +13, ali se i Gruzija raspucala i nije dozvoljavala Srbiji da se još više odmakne.

Naši košarkaši su u istom ritmu igrali celu treću četvrtinu, pogodili su šest trojki samo u trećoj deonici i pred poslednjih 10 minuta bilo je +14.

Rutinski je Srbija održala prednost u poslednjoj četvrtini. Igrali su sjajno, radio je i šut i prodor, te naši košarkaši dolaze do treće pobede u ovim kvalifikacijama.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bili su Filip Petrušev sa 27 poena, pratio ga je Anđušić sa 22 i njih dvojica su jedni od najzaslužnijih za današnju pobedu naše selekcije.

U ekipi Gruzije najefikasniji bio je Šermandini sa 20 poena, Sanadze je dodao 15.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter