0
Evrobasket 2022

FOTO: Mega Bemax / Ivica Veselinov

MILOJEVIĆ NAKON PLASMANA NA EVROPSKO PRVENSTVO: ‘Odbrana je bila vrhunska i zato smo pobedili’

Objavljeno: 19.02.21 u 18:25

Dejan Milojević pobedom je debitovao na klupi reprezentacije Srbije.

Milojević je vodio ‘orlove’ umesto Igora Kokoškova, koji je u petak imao klupske obaveze sa Fenerbahčeom i reprezentaciji će se pridružiti u nedelju.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Odmah posle utakmice, Milojević je izneo utiske o meču na konferenciji za medije.

– Odradili smo ono zbog čega smo došli. Pobedili smo i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Čestitam timu. Odbrana je bila vrhunska i zato smo pobedili. Nismo pogađali otvorene šuteve u prvom poluvremenu, a u drugom smo sve pogađali. Napravili smo veliku razliku i zato smo pobedili Gruziju. Sledi meč sa Švajcarskom i nadamo se da ćemo pobediti – rekao je Milojević.

Kako se oseća posle pobede na debiju na klupi Srbije?

Bio sam opušten, stručni štab mi je pomogao, dobro smo odradili posao. Ovo je moj posao, odradio sam svoj posao. Bio sam igrač i uvek sam se dobro nosio sa pritiskom, pa sam navikao na pritisak. Trener sam 10 godina, ovo je bila samo još jedna utakmica – jasan je Milojević, a potom se osvrnuo na igru Filipa Petruševa.

– Volim kako igra Petrušev, igra odlično u ABA ligi, ali nismo znali kako će se nositi sa pritiskom u prvom meču za reprezentaciju Srbije. Odlično se izborio i bio je jedan od najboljih igrača danas.

Kvalifikacije za Olimpijske igre su neizbežno pitanje.

– Cilj nam je da se kvalifikujemo, mnogo je to daleko sada. Sada se koncentrišemo na meč sa Švajcarskom.

Prisutnima se obratio i kapiten reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica.

Odradili smo ono zbog čega smo došli. Pobedili smo i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Čestitam timu. Odbrana je bila vrhunska i zato smo pobedili. Nismo pogađali otvorene šuteve u prvom poluvremenu, a u drugom smo sve pogađali. Napravili smo veliku razliku i zato smo pobedili Gruziju. Sledi meč sa Švajcarskom i nadamo se da ćemo pobediti – jasan je Raduljica.

Srbija u nedelju igra protiv Švajcarske u poslednjem kolu od 13:00.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter