0
Evropske lige

FOTO: Twitter

HAPŠENJE U RUMUNSKOM FUDBALU: Vlasnik prvoligaša osuđen na višegodišnju kaznu! (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.21 u 18:59

Dosadašnji vlasnik rumunskog kluba Astra, Joan Nikulae (66), uhapšen je i osuđen na pet godina zatvora.

Kako na dan presude nije bio na prijavljenoj adresi, lisice, i kamere, su ga sačekale dan kasnije po povratku iz Italije odakle se i javio i najavio da ne izbegava hapšenje.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Svojevremeno je već bio u zatvoru, ukupno šest meseci, kada je otkriveno da je nelegalno finansirao jednog od tadašnjih predsedničkih kanidata, Mirčeu Đoanu. Od tada je njegovo finansijsko carstvo polako počelo da se osipa.

Sada mu se sudilo zbog kupovine uticaja, podsticanja na utaju poreza i podsticanja na pranje novca, u slučaju povezanom sa njegovom vodećom kompanijom, agro-poslovnom grupom Interagro.

Prema optužbama, Interagro je zaključio fiktivne ugovore sa drugom kompanijom kako bi izbegao plaćanje doprinosa. Šteta po državu je, u ovom slučaju, izračunata na preko 2.2 miliona evra.

Njegov klub, Astra, takođe je poseldnjih meseci u krizi, ekipa je trenutno 13. na tabeli u ligi od 16 timova, a igračima se duguje nekoliko plata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter