0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ĐORĐE JOVANOVIĆ: ‘Mnogo je lakše posle golova na Banjici’

Objavljeno: 19.02.21 u 12:55

Đorđe Jovanović je na Banjici posle više od godinu dana zatresao protivničku mrežu.

Poslednji gol napadač Čukaričkog postigao je 17. decembra 2019. godine, tada u dresu Kartagene, u prvoj rundi španskog Kupa kralja protiv Leioa. U međuvremenu, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije postao je član tima sa Banovog brda, a vrlo brzo se pokazalo da je kapitalno pojačanje.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Momak rođen u Leposaviću bio je igrač utakmice u pobedi Čukaričkog protiv Rada (2:0), oba puta je on taj koji je savladao protivničkog golmana Damira Kahrimana. Brđani su se na taj način učvrstili na četvrtoj poziciji na tabeli, sada sa pet bodova više u odnosu na najbližeg pratioca, subotički Spartak.

– Zadovoljan sam i rezultatom i svojom igrom. Posle dužeg vremena postigao sam gol. Doduše, nisam ni imao mnogo prilika u međuvremenu, bila je pauza zbog korone, pa sam promenio klub, a tek od prvog prolećnog kola stekao sam pravo nastupa. Ulazio sam u šanse tokom priprema u Turskoj, posebno to važi za meč protiv Maribora, u prvom zvaničnom meču za Čukarički golman Inđije mi je odbranio udarac, ali sada je sve bilo mnogo bolje – naglasio je Đorđe Jovanović.

Nekadašnji igrač Partizana u prvi plan je stavio ekipu, a ne svoj učinak.

Ćirković me je pogodio direktno u glavu, Čolović je poslao takvu lptu da je na meni bilo da samo postavim nogu, svaka im čast. Bez dobrih saigrača i ekipe, individualni učinak ništa ne bi vredeo. Mnogo je lakše kad oko sebe imate dobre igrače i dobre momke.

Jovanovićeva uloga nije samo da postiže golove. S obzirom da Čukarički forsira igru sa visokim presingom, centarfor Brđana ima i dodatne zadatke.

– Već sam bio u Čukaričkom dva-tri meseca, trenirao sa ekipom, video sam šta traže šef i stručni štab od nas. Doduše, nije mi bilo teško da se naviknem na takve zahteve, neku vrstu presinga radio sam i u prethodnim klubovima. Odgovara mi stil na koji igra Čukarički – naglasio je Jovanović.

Dvostruki strelac sa Banjice naglasio je da njegov tim još uvek ne obraća mnogo pažnje na rezultate najvećih konkurenata za plasman u Evropu.

I dalje sve zavisi od nas i trudićemo se da tako ostane. Ako mi budemo igrali kako treba i ako nastavimo da pobeđujemo, ne treba da se opterećujemo šta će uraditi Spartak, Vojvodina ili neko treći. Nama je cilj da budemo makar četvrti, ako je moguće i treći, Novosađani su sada samo četiri boda ispred nas. Imamo dobar raspored, probaćemo ako nam se ukaže prilika da i njih prestignemo.

Čukarički je vrlo dobro krenuo u drugi deo sezone, ostvario je dva trijumfa na gostovanjima, protiv Inđije i Zlatibora, dok je u derbiju odigrao nerešeno protiv Vojvodine. Ipak, ti mečevi su arhivirani, s obzirom da će već u subotu, u okviru 23. kola ugostiti ekipu Zlatibora (subota, 13 časova, stadion na Banovom brdu, TV Arenasport).

– Nema mnogo vremena za odmor, igrali smo u petak protiv Vojvodine, u utorak smo išli na Banjicu, pa nam već sutra u goste dolazi Zlatibor. Nema mnogo vremena ni za treninge, uglavnom se radi na oporavku. Na nama je da nastavimo da igramo dobro i da pobeđujemo – kazao je Jovanović, koji se potom osvrnuo na Čajetince:

– Čukarički jeste bio ubedljiv na gostovanju u Užicu, ali siguran sam da nam neće biti lako u drugom ovosezonskom duelu protiv Zlatibora. Oni su odigrali nerešeno protiv Proletera u Novom Sadu, protiv Spartaka na domaćem terenu, mnogo su bolji nego u prvom delu sezone. Tada su bili novajlije, igrali su pomalo i u grču, bili su debitanti. Opet, kvalitet je na našoj strani, ukoliko budemo igrali na očekivanom nivou, trebalo bi da slavimo pobedu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter