0
Domaći fudbal

FOTO: FK Metalac

ŽARKO LAZETIĆ ZA HOTSPORT: ‘Naše ambicije su kao i uvek visoke, Proleter je jako dobro vođena ekipa, ali imamo svoju šansu’

Objavljeno: 18.02.21 u 11:20

Fudbaleri Metalca ubedljivo su savladali Spartak u meču 22. kola Superlige Srbije rezutatom 3:0.

Ekipa iz Gornjeg Milanovca je prekinula niz od šest utakmica bez pobede, a za HotSport nakon veoma važnog trijumfa govorio je trener Metalca – Žarko Lazetić.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

 Ubedljiva pobeda nad Spartakom, kako ste zadovoljni nastupom Vaše ekipe?

ŽL: Spartak je godinama u samom vrhu srpskog fudbala i pobeda na ovaj način nam sigurno znači mnogo. Odigrali smo jako stabilno i defanzivno bili odlični. Nismo davali protivniku previše šansi, što se moglo videti. Sjajnim progresijama i ofanzivnim tranzicijama uspeli smo da dođemo do velike prednosti i pobede. Pobeda je još važnija, kada se uzme u obzir poraz od Mačve u prošlom kolu. Tamo smo odigrali još bolje, ali smo primili dva netipična gola i propustili svoje šanse.

FOTO: FK Metalac

 Sledeće kolo gostujete u Novom Sadu, ekipi Proletera, kakva su očekivanja?

ŽL: Proleter je jako dobro vođena ekipa. Imaju kontinuitet u radu, što se jasno vidi kroz stanje na tabeli i rezultatima koji govore o njima. Ekipa su koju čini skup iskusnih i veoma mladih igrača. Igraju jako dobru odbranu i primaju mali broj pogodaka. Naše ambicije su kao i uvek visoke, želimo da odigramo na ozbiljnom nivou, sa visokim intenzitetom i ako bude tako, imamo svoju šansu.

 Zimus se mnogo pričalo o potencijalnim odlascima, a nekako se najviše spominjao Katanić. Šta nam možete reći na tu temu?

ŽL: Bilo je mnogo ponuda, konkretno, to je više tema za direktora.. Ono što znam, jeste da je stiglo puno ponuda kako za Katanića, tako i za nekoliko drugih igrača. Ipak, nismo hteli da ih puštamo tek tako, već samo ako novčano bude zadovoljavajuća ponuda. Antonijević je otišao u Mađarsku, jer je to bila dobra finansijska ponuda i za njega i za klub, ali i za njegov razvoj. Meni je naravno jako drago, što su gotovo svi ostali i što će nastaviti da rade u već poznatoj sredini i okruženju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter