0
Tenis

FOTO: Twitter

NIŠTA OD REKORDA SERENE VILIJAMS! Osaka nadigrala Amerikanku i plasirala se u finale Australijan opena!

Objavljeno: 18.02.21 u 10:05

Japanska teniserka Naomi Osaka plasirala se u finale Australijan opena u Melburnu, pošto je savladala Amerikanku Serenu Vilijams rezultatom 6:3, 6:4.

Treća teniserka sveta pobedila je 11. igračicu planete posle 75 minuta igre i nanela Sereni treći poraz u četiri međusobna duela.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Osaka je četiri puta oduzela servis znatno starijoj koleginici, koja je napravila dva brejka.

To je bila 20. uzastopna pobeda Osake, koja je osvojila Australijan open 2019. godine.

Vilijamsova je u prvom setu povela sa 2:0 a zatim je 23-godišnja Japanka osvojila pet uzastopnih gemova i preokrenula. Obe su posle toga osvojile po gem na svoj servis i Osaka je povela u meču.

Već u prvom gemu drugog seta napravila brejk je brejk Naomi, ali je 39-godišnja Serena u osmom gemu vratila brejk i izjednačila na 4:4.

Međutim, već u narednom gemu Osaka je napravila novi brejk i posle gema na svoj servis iskoristila je prvu meč loptu i plasirala se u drugo finale u Melburnu u poslednje tri godine.

Ona će za treću grend slem titulu u karijeri igrati protiv Amerikanke Dženifer Brejdi, koja je pobedila Karolinu Muhovu sa 6:4, 3:6, 6:4.

Što se Serene Vilijams tiče, ona je u Melburnu pokušavala da izjednači rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule, ali će ipak morati da potraži novu šansu za taj podvig.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter