1
ATP

FOTO: Twitter

FURIOZNI NOVAK! Rus ‘pao’ za manje od dva sata, Đoković u finalu Australijan opena!

Objavljeno: 18.02.21 u 11:47

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena, pošto je sa 3-0 u setovima savladao Rusa Aslana Karaceva.

Novak je za nešto manje od dva sata igre sa 6:3, 6:4, 6:2 ubedljivo došao do trijumfa i devetog finala turnira u Melburnu.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Đoković je u meč ušao kao apsolutni favorit, nije napao iz sve snage od prvog gema već je pustio protivnika da se totalno otkrije i pokaže svoje namere, što je Karacev i učinio.

U prvom setu je Novak u osmom gemu došao do brejka i onda lako priveo taj deo igre u svoju korist.

Nastavak je bio drugačiji, Karacev izmoren od silnog truda koji nije dao rezultate u prvom setu, upao je u Novakovu mašinu. Naš as je nanizao pet gemova, međutim Rus je odgovorio i pokazao zube. Osvojio je tri gema u nizu, i čak u 10. gemu imao brejk šanse, ali Novak mu to nije dozvolio i uzeo je drugi set rezultatom 6:4.

Treći set, ujedno i najkraći, započeo je Novak sa 2:0 u gemovima. Poslednji trzaj Karaceva je bio povratak na 2:2, a onda je usledila serija od četiri gema, za ubedljivu pobedu Đokovića i plasman u novo finale Australijan opena.

Novak će se u finalu sastati sa pobednikom drugog polufinala u kome se sastaju Rus Danil Medvedev i Grk Stefanos Cicipas.

Đoković se u svom devetom finalu Australijan opena bori za deveti pehar u Melburnu i 18. grend slem trofej u karijeri.

0
0

1 Komentara

  1. Bravo Nole! Idemo do nove titule i novog grend slema. Ove godine stize i po tome Nadala i Federera. Ne znam da li ce ikad do kraja sveta neki teniser uspeti da obori Noletove rekorde.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter