1
Ostali sportovi

FOTO: SK Crvena zvezda

SPEKTAKL NA KOPAONIKU: Trka kakva odavno nije viđena na ovim prostorima!

Objavljeno: 17.02.21 u 20:08

Skijaški klub Crvena zvezda organizovao je prvu trku za decu na stazi „Gobelja“, koja se nalazi na Kopaoniku!

Na stazama Gobelje, 16.2.2021. održan je prvi Ski Kup u organizaciji Skijaškog kluba Crvena zvezda.

Kao i svako takmičenje na belim stazama, okupilo je veliki broj ljubitelja ovog prelepog sporta iz preko 10 klubova sa više od 80 skijaša koji su se takmičili u disciplini veleslalom, podeljeni po kategorijama.

FOTO: SK Crvena zvezda

Sama organizacija prvog Ski kupa Crvene zvezde jasno nam govore da se skijanje vratilo u Srbiju i to na velika vrata i da će i u budućnosti ovo biti jedno od najboljih skijaških takmičenja u našem okruženju. Iako su se prvi put našli u ulozi organizatora jedne skijaške trke, rukovodstvo i članovi ski kluba Crvena zvezda pokazali su visok nivo organizacije.

U kategoriji U8 devojčice, Filipović Anika iz Skijaškog kluba Crvena Zvezda zauzela je prvo mesto, dok su se na drugom i trećem mestu našle Đorđević Dunja (NIS) i Milićević Ivona (BSK).

FOTO: SK Crvena zvezda

Dečaci iz iste kategorije koji su se našli na postolju u prva tri su Smajlović Rijad iz BIH, Lazarević Vasilije (LEB) na poziciji broj 2, dok je treće mesto pripalo Tasić Marku iz BSK-a.

U kategoriji dečaka rođenih 2011 i 2012 sve tri medalje pripale su Skijaškom klubu Crvena Zvezda.

Fantastični rezultat 39.85 i prvo mesto pripalo je Urošu Dejanoviću, dok su Danilo Nikolić i Mihailo Miljković osvojili srebrnu, odnosno bronzanu medalju. U kategoriji devojčica rođenih 2011 i 2012 zlatna medalja otišla je u ruke Anđelić Lole ( BSK ), a srebro i bronza pripali su Mališ Lani (PAL) i Pavićević Ateni (SSS).

FOTO: SK Crvena zvezda

Sjajna Ilijevski Kalina ( BSK ) iz kategorije devojčica U12 našla se na prvom mestu, a društvo na postolju pravile su joj Duraković Daira (BIH) sa osvojenim srebrom i skijašica Crvene Zvezde Zoe Šumonja, sa osvojenom bronzom.

Dečaci iz iste kategorije koji su na jučerašnjem KUP-u briljirali su Mehić Anur (BIH) prvo mesto, Zalevski Vladislav (BSK) osvojeno srebro i Kurjak Dal (BIH) osvojena bronza.
U kategoriji mlađih pionira (U14), prva mesta pripala su Šahbazović Tairi (BIH) i Mihajlović Vukašinu (KOR), druga Nikolić Lani (BSK) i Mihajlović Velimiru (KOR), a treće mesto i osvojene bronzane medalje uzeli su Dragić Milica (PAL) i Stankov Nikola (BSK).

FOTO: SK Crvena zvezda

Još jedno zlato pripalo je Drobnjak Anastasiji (BSK) u kategoriji devojčica U16 i Lalić Aleksi (NST), dok su se Šaponjić Maja (UNV) i Arsić Emilija (BKV) našle na drugom i trećem mestu.

Za HotSport.rs je govorio i glavni organizator ove trke, Uroš Maksimović.

FOTO: SK Crvena zvezda

Ovo je bio prvi Ski Kup Crvene zvezde, mnoštvo klubova i dece, kako ste Vi zadovoljni?

UM: ‘Prezadovoljni smo kako je sve ispalo. Potrudili smo se da organizaciju trke postavimo na viši nivo i time skijanje približimo deci što više. Trka je organizovana po ugledu na svetski kup i takva organizacija na našim planinama nikada nije viđena. Nadamo se da će se i drugi klubovi ugledati na nas, kao i da ćemo zajedničkim snagama raditi na popularizaciji i afirmaciji skijanja u Srbiji.’

Vreme Vas je posluzilo, staza je delovala prelepo i bila u sjajnom stanju. Kakvi su utisci gostiju?

UM: ‘Posle dugog petioda imali smo sreće da grane sunce i da ne bude vetra. Idealan sunčani zimski dan je nešto najlepše na planini. Staza koju smo uz pomoć skijališta odlično pripremili i sunce dali su dobitnu kombinaciju za održavanje trke u najboljim mogućim uslovima. Učesnicima i gostima je bio priređen jedan izuzetan događaj, praćen intoniranjem nacinalne himne, velikim balonom koji je bio atrakcija za sve, DJ-om koji je odličnom muzikom dizao atmosferu, programom koji je savršeno bio isplaniran i vođen od naše Anastasije, pirotehničkog dela koji je pokazao naše klupske boje i dodelom medalja u ciljnoj ravnini po ugledu na najveće svetske trke. Svi su bili oduševljeni.’

FOTO: SK Crvena zvezda

Ko je sve imao udela u organizovanju ove trke?

UM: ‘Trka ne bi bila organizovana bez velikog truda i rada naše radne grupe, sačinjene od zaljubljenika u skijanje, Skijališta Srbije, koji su nam pomogli oko pripreme staze, hotela Srebrnac, koji je i ovo prilikom pokazao koliko je otvoren za svaku pomoć ski klubovima. Potom hotelu Mamas Shelter iz Beograda, koji nam je obezbedio balon i ostalim sponzorima transfera, Sweet home, Pro Ski simulator, Fast Forward 011, Jeep, Milenijum osiguranje, Imlek i Soccer bet. Ovom prilikom želeli bismo i da se zahvalimo Stefanu Miljkoviću, našem bivšem takmičaru u skijanju, na nesebičnoj i bezuslovnoj pomoći.’

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter