FOTO: SK Crvena zvezda
in ,

SPEKTAKL NA KOPAONIKU: Trka kakva odavno nije viđena na ovim prostorima!

Skijaški klub Crvena zvezda organizovao je prvu trku za decu na stazi „Gobelja“, koja se nalazi na Kopaoniku!

Na stazama Gobelje, 16.2.2021. održan je prvi Ski Kup u organizaciji Skijaškog kluba Crvena zvezda.

Kao i svako takmičenje na belim stazama, okupilo je veliki broj ljubitelja ovog prelepog sporta iz preko 10 klubova sa više od 80 skijaša koji su se takmičili u disciplini veleslalom, podeljeni po kategorijama.

FOTO: SK Crvena zvezda

Sama organizacija prvog Ski kupa Crvene zvezde jasno nam govore da se skijanje vratilo u Srbiju i to na velika vrata i da će i u budućnosti ovo biti jedno od najboljih skijaških takmičenja u našem okruženju. Iako su se prvi put našli u ulozi organizatora jedne skijaške trke, rukovodstvo i članovi ski kluba Crvena zvezda pokazali su visok nivo organizacije.

U kategoriji U8 devojčice, Filipović Anika iz Skijaškog kluba Crvena Zvezda zauzela je prvo mesto, dok su se na drugom i trećem mestu našle Đorđević Dunja (NIS) i Milićević Ivona (BSK).

FOTO: SK Crvena zvezda

Dečaci iz iste kategorije koji su se našli na postolju u prva tri su Smajlović Rijad iz BIH, Lazarević Vasilije (LEB) na poziciji broj 2, dok je treće mesto pripalo Tasić Marku iz BSK-a.

U kategoriji dečaka rođenih 2011 i 2012 sve tri medalje pripale su Skijaškom klubu Crvena Zvezda.

Fantastični rezultat 39.85 i prvo mesto pripalo je Urošu Dejanoviću, dok su Danilo Nikolić i Mihailo Miljković osvojili srebrnu, odnosno bronzanu medalju. U kategoriji devojčica rođenih 2011 i 2012 zlatna medalja otišla je u ruke Anđelić Lole ( BSK ), a srebro i bronza pripali su Mališ Lani (PAL) i Pavićević Ateni (SSS).

FOTO: SK Crvena zvezda

Sjajna Ilijevski Kalina ( BSK ) iz kategorije devojčica U12 našla se na prvom mestu, a društvo na postolju pravile su joj Duraković Daira (BIH) sa osvojenim srebrom i skijašica Crvene Zvezde Zoe Šumonja, sa osvojenom bronzom.

Dečaci iz iste kategorije koji su na jučerašnjem KUP-u briljirali su Mehić Anur (BIH) prvo mesto, Zalevski Vladislav (BSK) osvojeno srebro i Kurjak Dal (BIH) osvojena bronza.
U kategoriji mlađih pionira (U14), prva mesta pripala su Šahbazović Tairi (BIH) i Mihajlović Vukašinu (KOR), druga Nikolić Lani (BSK) i Mihajlović Velimiru (KOR), a treće mesto i osvojene bronzane medalje uzeli su Dragić Milica (PAL) i Stankov Nikola (BSK).

FOTO: SK Crvena zvezda

Još jedno zlato pripalo je Drobnjak Anastasiji (BSK) u kategoriji devojčica U16 i Lalić Aleksi (NST), dok su se Šaponjić Maja (UNV) i Arsić Emilija (BKV) našle na drugom i trećem mestu.

Za HotSport.rs je govorio i glavni organizator ove trke, Uroš Maksimović.

FOTO: SK Crvena zvezda

Ovo je bio prvi Ski Kup Crvene zvezde, mnoštvo klubova i dece, kako ste Vi zadovoljni?

UM: ‘Prezadovoljni smo kako je sve ispalo. Potrudili smo se da organizaciju trke postavimo na viši nivo i time skijanje približimo deci što više. Trka je organizovana po ugledu na svetski kup i takva organizacija na našim planinama nikada nije viđena. Nadamo se da će se i drugi klubovi ugledati na nas, kao i da ćemo zajedničkim snagama raditi na popularizaciji i afirmaciji skijanja u Srbiji.’

Vreme Vas je posluzilo, staza je delovala prelepo i bila u sjajnom stanju. Kakvi su utisci gostiju?

UM: ‘Posle dugog petioda imali smo sreće da grane sunce i da ne bude vetra. Idealan sunčani zimski dan je nešto najlepše na planini. Staza koju smo uz pomoć skijališta odlično pripremili i sunce dali su dobitnu kombinaciju za održavanje trke u najboljim mogućim uslovima. Učesnicima i gostima je bio priređen jedan izuzetan događaj, praćen intoniranjem nacinalne himne, velikim balonom koji je bio atrakcija za sve, DJ-om koji je odličnom muzikom dizao atmosferu, programom koji je savršeno bio isplaniran i vođen od naše Anastasije, pirotehničkog dela koji je pokazao naše klupske boje i dodelom medalja u ciljnoj ravnini po ugledu na najveće svetske trke. Svi su bili oduševljeni.’

FOTO: SK Crvena zvezda

Ko je sve imao udela u organizovanju ove trke?

UM: ‘Trka ne bi bila organizovana bez velikog truda i rada naše radne grupe, sačinjene od zaljubljenika u skijanje, Skijališta Srbije, koji su nam pomogli oko pripreme staze, hotela Srebrnac, koji je i ovo prilikom pokazao koliko je otvoren za svaku pomoć ski klubovima. Potom hotelu Mamas Shelter iz Beograda, koji nam je obezbedio balon i ostalim sponzorima transfera, Sweet home, Pro Ski simulator, Fast Forward 011, Jeep, Milenijum osiguranje, Imlek i Soccer bet. Ovom prilikom želeli bismo i da se zahvalimo Stefanu Miljkoviću, našem bivšem takmičaru u skijanju, na nesebičnoj i bezuslovnoj pomoći.’

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

UBEDLJIVA POBEDE CRVENE ZVEZDE: Ekipa Dejana Radonjića nastavlja sa sjajnim rezultatima!

MIROSAVLJEV NAKON BITNE POBEDE: „Težak teren u Palanci i agresivan protivnik!“