0
Košarka

FOTO: FIBA

IGOR KOKOŠKOV: „Realan sam čovek, naš hendikep kao reprezentacije je da svako okupljanje igramo s novim igračima!“

Objavljeno: 16.02.21 u 13:06

Selektor iskreno o narednim duelima!

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuju mečevi protiv Gruzije i Švajcarske, a izabranicima Igora Kokoškova potrebna je jedna pobeda da bi obezbedili plasman na Evrobasket 2022. godine.

Selektor, Igor Kokoškov, ističe da su svi svesni težine utakmice i da znaju šta moraju da urade.

Svesni smo misije koju imamo u Gruziji. Nema kalkulacija, svaki trening, svaku utakmicu radićemo maksimalno, s istom pripremom kao i za svaki obavezu pre toga. Znamo šta moramo da uradimo, naš fokus je na ovim prozorima. Prvo ide utakmica protiv Gruzije, pa zatim Švajcarska. Igrali smo već protiv njih, dobro se poznajemo – izjavio je Kokoškov, na konferenciji za medije.

Kokoškov će u ovom prozoru moći da računa na evroligaške igrače Vasilija Micića i Marka Gudurića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

– Naš cilj je bio da vidimo ko je dostupan, ko može da radi i odgovori izazovu. Entuzijazam i energija igrača postoji. Posle konferencije nas čeka trening, pa krećemo za Gruziju i nemamo mnogo vremena za analizu. Radićemo korak po korak. Nekada smo odluke mogli da donosimo u razmaku od dva meseca, sada se sve to svelo u prozor od sedam dana. Veliki posao je odradio moj pomoćnik Dejan Milojević, bili smo u stalnom kontaktu s igračima, dali smo im opcije kako bi dobili dozvole svojih klubova. Voljni momenat je postojao među igračima – izjavio je Igor Kokoškov.

Selektor je još jednom istakao da se stručni štab konstantno suočava sa velikim problemima zbog sastava tima.

Realan sam čovek, naš hendikep kao reprezentacije je da svako okupljanje igramo s novim igračima. Mi imamo mnogo igrača u Evroligi i NBA, stalno ih menjamo za ove prozore, jednostavno nemamo kontinuitet. Nije izgovor, već realnost. S druge strane su timovi koji igraju zajedno, uigrani su godinama. Lako je reći da možemo da napravimo nešto posle tri-četiri treninga – zaključio je Kokoškov.

Srbija protiv Gruzije igra 19. februara, a dva dana kasnije protiv Švajcarske.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter