0
Evropske lige

FOTO: Youtube screenshot

HS ANALIZA: Liga šampiona se vraća! Mesi ili Mbape?

Objavljeno: 16.02.21 u 11:18

Sjajno veče za sve ljubitelje fudbala!

Najkvalitetnije fudbalsko takmičenje u Evropi se nastavlja! U utorak su na programu dva duela Lige šampiona. Utakmica o kojoj se dugo priča, jeste meč između Barselone i PSŽ-a.

Katalonci su u nokaut fazu prošli kao drugoplasirana ekipa u grupi G. Juventus je imao isti broj bodova, ali i bolji međusobni skor.

Legendarni Mesi i ekipa, ne blistaju ni u nacionalnom šampionatu ove sezone. Izabranici Ronalda Kumana, trenutno zauzimaju 3. mesto. Trener neće moći da računa Filipa Kutinja i mladog Fatija.

U goste Barseloni dolazi tim iz glavnog grada Francuske. Ekipa sa stadiona ‘Park Prinčeva’, dočekuje ovaj duel u dobrom raspoloženju.

U prethodnih pet duela u Ligi 1, PSŽ je zabeležio četiri trijumfa. Trenutno zaostaju samo jedan bod za prvoplasiranim Lilom.

Najveći problem za trenera Poketina jesu povrede! Argentinac neće moći da računa na prvu zvezdu tima, Brazilca Nejmara. Od važnih prvotimaca, u ekipi neće biti ni Anhela Di Marije, kao ni Španca Huana Bernata.

Utakmica predstavlja pravi derbi nokaut faze! PSŽ ima ulogu favorita, ali nikada ne treba otpisati ekipu za koju nastupa Lionel Mesi. Katalonci su već kreirali čuda u prethodim susretima sa aktuelnim šampionom Francuske.

Utakmica na stadionu ‘Kamp Nou’, zakazana je za utorak u 21:00h.

PROČITAJTE JOŠ: JUTA SLAVILA U DUELU DVE PRVOPLASIRANE EKIPE: Vrhunska partija Simonsa nedovoljna za trijumf! (VIDEO)

Danas je u istom tereminu, zakazan još jedan duel! U pitanju je meč između Lajpciga i Liverpula. Zbog mera zaštitete od COVID-19 virusa, koje su na snazi u Nemačkoj, prošlosezonski polufinalista , ekipu Liverpula dočekuje u Mađarskoj.

Mesto odigravanja je ‘Puškaš Arena’ u Budimpešti.

Lajpcig u prethodnih godinu i po dana, igra najbolji fudbal u istoriji kluba. Nakon 21. odigranog kola u Bundesligi, izabranici trenera Nagelsmana zauzimaju 2. poziciju.

Žreb je odlučio da se nađu u izuzetno teškoj grupi u Ligi šampiona. Nemački tim je u nokaut fazu prošao kao drugoplasirana ekipa. Ispred njih je bio PSŽ, a iza sebe su ostavili slavni Mančester Junajted i Bašakšehir iz Turske.

Na megdan Nemcima izlazi aktuelni šampion Engleske. Izabranici Jirgena Klopa su daleko od očekivanog nivoa na sredini ove sezone. Liverpul zauzima 6. poziciju u Premijer ligi, a grupnu fazu su prošli kao prvoplasirani tim u grupi D.

Englezi su na šest mečeva u grupnoj fazi postigli 10 pogodaka, a njihova mreža se zatresla samo tri puta. Pored izuzetno malog broja primljenih pogodaka u Evropi, najveći problem ekipe Jirgena Klopa jeste defanziva. Veliki broj povređenih igrača, među kojima je i Virdžil van Dajk.

Lajpcig je postigao jedan pogodak više, ali su primali daleko veći broj golova. Tokom šest duela LŠ, golman ekipe iz Nemačke, loptu iz mreže je vadio čak 12 puta.

Stiče se utisak da uloga favorita pripada izabranicima Jirgena Klopa. Iskustvo igranja velikih utakmica je na njihovoj strani.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter