0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDINA PERFEKTNA ODBRANA: Crveno-beli besprekorni u defanzivi

Objavljeno: 15.02.21 u 14:30

Na fenomenalan način su fudbaleri Crvene zvezve ušli u prolećni deo sezone, ostvarivši još jedan trijumf, ovog puta protiv niškog Radničkog (1:0), a nepromestiva prepreka za protivničke ofanzivce bila je defanzivna četvorka koja je osim toga, na sjajan način i gradila igru crveno-belih.

Statistički su prednjačili Radovan Pankov i Strahinja Eraković koji su odigrali besprekornu utakmicu, s tim da je 20-godišnji defanzivac morao da izađe van terena, jer je dobio jak udarac na startu drugog poluvremena.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Eraković je za to vreme bio neko ko je bez većih problema izlazio na kraj sa bočnim napadačima rivala, s obzirom da je pokrivao poziciju levog beka, koja mu nije primarna, ali na kojoj je već nekoliko puta ove sezone pokazao da može adekvatno da odgovori svim postavljenim zadacima Dejana Stankovića.

Eraković je osvojio 12 od 14 duela, od čega je devet bilo defanzivnih i tri u vazduhu, a o tome da bekovi crveno-belih stoje veoma ofanzivno, govori činjenica da je upravo mladi fudbaler učestvovao u šest napadačkih akcija u protivničkom kaznenom prostoru, te da su u tom parametru od njega bolji samo Ivanić i Pavkov.

Ukupno pet akcija rivala je prekinuo time što je oduzeo loptu, a to je jednom učinio i na protivničkoj polovini, što opet govori o visoko postavljenoj odbrani Zvezde. Veoma dobar je bio u dodavanjima, pa je ukupno 24 od 31 pas završio tamo gde je bio namenjen, u čemu takođe prednjači Eraković, iako je lider u meču sa Radničkim što se tog segmenta tiče (ne računajući golmana) bio njegov kolega sa suprotne strane terena – Gajić (24 od 30 dodavanja).

Pankov je bio možda i upečatljiviji, s obzirom da je svaki duel na meču uspeo da osvoji. Osam puta se našao u kontakt igri sa fudbalerima protivničkog tima i u svakom slučaju je izašao kao pobednik iz date situacije. On je uspeo čak sedam lopti da oduzme rivalima, te im na pravi način opstruirao igru i sprečavao bilo kakvu kreaciju ili završni pas koji bi mogao da rezultira golom. Bolji od njega u tom segmentu bio je samo Degenek sa osam presečenih dodavanja.

O saradnji odbrane i napada Zvezde, kao i ofanzivnosti igrača kojima je primaran zadatak da sačuvaju gol, govori činjenica da je tri od pet najučestalijih saradnja bio proizvod takve kombinatorike. Eraković i Pankov su to učinili devet puta, kao i Gajić i Ben, dok su jednom manje sarađivali Pankov i Pavkov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter