0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

RADNIK DOČEKUJE NAPREDAK: Taktičko nadmetanje Đorđevića i Đuričića!

Objavljeno: 15.02.21 u 15:51

‘Napredak igra mnogo bolje u odnosu na prvi deo sezone! Ostanak Milana Makarića je naše najveće pojačanje’.

Ekipa Radnika iz Surdulice je ostvarila dva remija na startu prolećnog dela šampionata. Bili su blizu pobede protiv Voždovca i Mladosti iz Lučana. 

Šef stručnog štaba, gospodin Slavoljub Đorđević, zadovoljan je igrom, ali očekuje i prvu pobedu svoje ekipe.

Radnik u sredu dočekuje Napredak iz Kruševca. Utakmica se igra u Surdulici u 16:00. Uslovi u Surdulici trenutno nisu dobri. Sneg stvara velike probleme, a u klubu se nadaju da će se situacija popraviti do srede.

Više o tome možete pročitati ovde.

FOTO: FK Radnik Surdulica

Za HotSport je govorio trener Radnika, gospodin Slavoljub Đorđević.

Na prethodna dva meča osvojili ste dva boda. Bilo je i dosta spornih situacija… Kako komentarišete start prolećnog dela sezone?

SĐ: Istakao sam još ranije da je ovo jedan specifična sezona. Jako je teško igrati. Mogu istaći da sam sa jedne strane zadovoljan rezultatima, a sa druge strane nisam. Ne tražim krivce i bavim se isključivo mojom stranom posla. Važni smo samo mi i naša igra. Dva boda smo izgubili u 90. minutu i to je pad koncentracije. Pre utakmice bi verovatno prihvatili remi, ali smatram da smo zaslužili pobedu. Momci rade dobro i još nismo ušli u formu. Nije moguće ostavriti maksimum za ovako kratko vreme. Bože zdravlja, nadamo se osvajanju tri boda.

Protivnik je ekipa Napretka. Šta mislite o izabranicima Milana Đuričića?

SĐ: Odmah bih istakao da je Napredak, za 50 % bolja ekipa u odnosu na prvi deo sezone. U klub su stigli sjajni igrači poput Čečarića, Tomića, Marjanovića... Po mom mišljenju, Đumi je jedan od najboljih trenera u Srbiji. Za rekordno vreme je uspeo da nametne svoj stil igre. Ubedljivo su izgubili od Partizana, a to nisu zaslužili. Smatram da su bili bolji rival od Javora. 

I Radnik je vredno radio. U klub je stiglo nekoliko pojačanja, a među njima i bivši fudbaler Crvene zvezde, Filip Bainović. 

SĐ: Filipa kao igrača znam dugo. Radi se o jednom kvalitetnom momku i fudbaleru. Bio je u Crvenoj zvezdi, ali tu nije mnogo igrao. U Poljskoj je pružao odlične partije i sada je stigao kod nas. Imao je problem sa COVID-19 virusom i to je razlog zbog kog još uvek čekamo njegov debi. Planirano je da dobije priliku u Lučanima, ali je teren bio zaleđen i nismo želeli da rizikujemo. Verujem da će Filip dobiti šansu već u narednom kolu.

Koliko je značajan ostanak Milana Makarića u klubu?

SĐ: To je bez dileme naše najveće pojačanje. Milan uopšte nije razočaran zato što je ostao. Sada ima još veću želju, motiv i nastupa sa mnogo energije. On želi da pomogne ekipi,a definitvno želi da ostane na vrhu tabele najboljih strelaca. Verujem da će tokom leta potpisati ugovor koji zaslužuje – zaključio je Slavoljub Đorđević u razgvoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter