0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

PROLETER NAKON LOŠIH REZULTATA TRAŽI POBEDU U BAČKOJ PALANCI: ‘Naš cilj je uvek pobeda! Moramo da pokažemo kvalitet i nametnemo naš stil’

Objavljeno: 15.02.21 u 15:23

‘Pod komandom Branka Žigića igramo lep i moderan fudbal’.

Proleter je igrao sjajno u jesenjem delu nacionalnog šampionata Srbije. Izabranici Branka Žigića su pokazali kvalitet i visok nivo igre, kao i fudbalskog znanja.

Nakon priprema u Turskoj, ekipa iz Novog Sada je odigrala dve utakmice u Superligi Srbije.  Zabeležen je učinak od jednog poraza i jednog remija.

U sredu ekipu Proletera očekuje duel sa Bačkom. Utakmica je zakazana za 16:00h. Tim Branka Žigića ima ulogu favorita, a za HotSport je govorio mladi vezista Lazar Kojić.

FOTO: FK Proleter

LK: Kao i uvek, naš cilj je trijumf! Ekipa ima pobednički mentalitet, ipak nismo uspeli da ostvarimo ambicije na prethodna dva meča. Ostaje žal…. Smatram da nismo imali sreće. Protiv Zlatibora smo pogdili prečku i stativu. Vidi se pozitivna energija i timski dug, imamo želju za pobedom i osvajanje nova tri boda.

Kakav je osećaj igrati protiv bivšeg kluba? Da li očekuješ emotivne reakcije?

LK: U Bačkoj nisam proveo dug vremenski period. Zadržao sam se tri meseca. Vežu me zaista lepa sećanja za klub i grad. Ljudi su veoma prijatni, grad je veoma lep. Biće zanimljivo igrati protiv njih.

Šta je nedostajalo u igri Proletera na prethodna dva meča?

LK: Siguran sam da je to sreća! Mi imamo naš stil, kontrolišemo posed, držimo loptu na zemlji. Protiv Rada to jednostavno nismo mogli da izvedemo, teren je bio u lošem stanju. Oslanjali smo se na duge lopte, a nismo navikali da igramo na takav način. Protiv Zlatibora smo imali mnogo šansi, bilo ih je 10. Oni su imali tri prilike, a dve su iskoristili. Bez obzira što smo bili znatno bolji rival, Bog nas je pogledao jer smo u samom finišu mogli i da izgubimo.

Da li veruješ u podvig i potencijalne kvalifikacije za Ligu konferencija?

LK: To je želja svih nas, od uprave do igrača. Bio bi to istorijski uspeh i veliku plus za sve nas u klubu. Smatram da imamo kvalitet i da moramo da uložimo mnogo truda i rada da bi to pretvorili u delo.

Vezista se dotakao i saradnje sa šefom stručnog štaba, gospodinom Brankom Žigićem.

LK: Odlično je raditi sa šefom. On je mlad trener, a već je dve godine u Superligi. Fenomenalno radi sa mladim igračima i ima sjajan odnos sa njima. Mi uvek na terenu imamo pet, šest bonus igrača. Ceo stručni štab je odličan. Izgradili smo naš stil igre, kontrolišemo posed, igramo lep i moderan fudbal. Mislim da na našim utakmicama nikada nije dosadano. Smatram da moramo da postižemo više pogodaka i da će se onda sklopiti sve kockice – zaključio je Lazar Kojić u razgovoru za HotSport. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter